İkinci el araçta KDV indirimi!

Ekonomi 28 Mart 2019 10:08
Videoyu Aç İkinci el araçta KDV indirimi!
A
a

Hazine ve Maliye Bakanlığının 'Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ' kararı Resmi Gazete'de yayımlandı ve 22 Mart 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Buna göre ikinci el araçta Katma Değer Vergisi (KDV) indiriminin detayları ortaya çıktı.

 

İkinci el araçta KDV indirimi!
22 Mart 2019 tarihinden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığının uyguladığı "Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile uğraşan mükelleflerce olmak üzere yüzde 1 Katma Değer Vergisi (KDV) ile satın alınan otomobillerin tesliminde yüzde 1, yüzde 18 KDV ile satın alınanların tesliminde de yüzde 18 KDV uygulanacak.

22 Mart 2019'dan itibaren ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapan mükellefler, alım-satım konusunda satın aldıkları binek otomobillerinin alış belgelerinde gösterdikleri KDV indirilebilecek.

22 Mart 2019 tarihinden önce satılmak için alınan fakat satılmayan otomobiller için KDV indirimi olabilecek. KDV indirimi için gerekli binek otomobillerin daha önce maliyeti içinde KDV tutarları ile ilgili kayıtların düzeltilmesi gerekecek.

Buna göre ikinci el motorlu kara taşıt ticareti yapan kişilerin alım-satım hedefi dışında işletmede kullandıkları ve satın aldıkları otomobillerin alış belgelerinde KDV indirimi olmayacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam