"2019 YENİ BİR MİLAT OLACAK"

Politika 4 Mart 2018 15:21
Videoyu Aç "2019 YENİ BİR MİLAT OLACAK"
A
a

Hukuk devletimiz daha da güçlenecek. Seçmenler, partiler birbirine daha da yakınlaşacak. Biz AK Parti olarak Milliyetçi Hareket Partisi ile "Cumhur İttifakı"nı şimdiden ilan ettik. Hayırlı uğurlu olsun. Mesele memleketse gerisi teferruattır...

2019 seçimleri geliyor, biliyorsunuz iki seçim var. 2019'da yeni bir milat olacak. Mevzuattan, kaynaklanan sistemin arızaları 2017 referandumu ile ortadan kalktı. Siyasi yönetimimiz yeni seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile daha da güçlü hale geliyor. Güçlü iktidar güçlü Türkiye demek. Hukuk devletimiz daha da güçlenecek. Seçmenler, partiler birbirine daha da yakınlaşacak. Biz AK Parti olarak Milliyetçi Hareket Partisi ile "Cumhur İttifakı"nı şimdiden ilan ettik. Hayırlı uğurlu olsun. Mesele memleketse gerisi teferruattır.

Seçim güvenliği daha da artacak. Küçük partilerin baraj derdi ortadan kalkacak. Yani temsilde adalet tam anlamıyla gerçekleşecek. Siyasette hileyi, hurdayı, hülleyi ortadan kaldıracağız. Seçim sonrası yaşanan hükumet kurma krizlerini de tarihe gömeceğiz. Açık, şeffaf, güvenli bir seçim gerçekleştireceğiz.

BAŞBAKAN YILDIRIM KONGRE ÖNCESİ HALKA SESLENDİ

Başbakan Yıldırım konuşmasında, Muğla'dan Afrin'deki Mehmetçiğe selam göndererek, "8 civanımızı şehit ettiler ama aslan Mehmetçik oraları yerle bir etti. Kanları yerde kalmadı. Raco'yu da ele geçirdiler. Afrin'e doğru emin adımlarla ilerliyorlar. Allah yar ve yardımcıları olsun." dedi.

Yıldırım, AK Parti Muğla 5. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi öncesi Menteşe Spor Salonu önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programa katılamadığını belirten Yıldırım, Erdoğan'ın namına Muğla'da bulunduğunu söyledi, vatandaşlara Erdoğan'ın selamını iletti.
 

"AK PARTİ İKTİDARIYLA KADINLARIMIZ HER ALANDA ÇOK DAHA ETKİLİ HALE GELDİ"

Başımızın tacı kadınlarımız, AK Parti hareketine gücümüzü, enerjinizi, fikirlerinizi, heyecanınızı katarak siyasetin önünü açtınız. Sizler büyük hedeflere yürüyen Türkiye'nin öncü gücüsünüz. Bugün üye sayısı 10 milyonu aşan AK Parti'nin 4,5 milyon üyesi kadınlardan oluşuyor bu bir gurur tablosudur. Güçlü Türkiye'de kadın annedir, yol arkadaşıdır, yöneticidir, dava arkadaşıdır, işverendir, çalışandır, belediye başkanıdır, bakandır kadın hayatın her yerinde vardır. Güçlü Türkiye'de kadının elinin değdiği her yer daha da güzel oluyor. Tıpkı bu salonda olduğu gibi, tıpkı mecliste olduğu gibi. AK Parti iktidarı ile kadınlarımız her alanda çok daha etkili hale geldi. Bugün Türkiye genelinde 40 belediye başkanımız kadın, devlet dairelerinde çalışanların yüzde 40'ı kadın. Hakim ve savcıların üçte biri kadın, öğretmenlerimizin yüzde 65'i kadınlarımızdan oluşuyor. Geleceğimiz gençlerimizi kadınlarımız hayata hazırlıyor. Şu anda Türkiye'de dev şirketlerin bir çoğunu kadınlar yönetiyor. Okullaşma oranı yüzde 42'den yüzde 99'a çıktı. İşte kadının eğitimdeki önemini bu gösteriyor. Yüksek öğrenim gören üniversiteye giden kızlarımızın oranı yüzde 12'den yüzde 44'e çıktı. Size bir kopya vereyim mi; Üniversiteye giden kızlarımızın sayısı erkek öğrencilerden daha fazla. İşte Türkiye'nin geldiği nokta bu. Siyaset demek toplumsal meselelere sahip çıkmak, yanlışa yanlış, doğruya dosdoğru demek.

Bu ülkenin bu vatanın bu şehirlerin hasreti ayrılık siyaseti değil birlik siyasetidir. Nifak, zümre siyaseti değildir. Kavim kabile siyaseti, sınıf bölge siyaseti değildir. Türkiye'nin özlemi birliktir beraberliktir kardeşliktir. Biriz, beraberiz, kardeşiz birlikte Türkiye'yiz.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam