"BAŞBAKAN'A 20 AYLIK HİZMET İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Asayiş haber 6 Mayıs 2016 17:57
Videoyu Aç "BAŞBAKAN'A 20 AYLIK HİZMET İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"
A
a

Başbakan’a 20 aylık süreçte verdiği hizmet için teşekkür ediyorum. Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan kimseyi asla unutmaz. Sayın Başbakan’ın da müstesna bir yere sahip olduğuna inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüp Belediyesi Hizmet Binası ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. AK Parti'deki gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, "Sayın Başbakan’ın aldığı bu kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum. 20 aylık süreçte verdiği hizmet için kendisine teşekkür ediyorum. Bu makamlar bir bayrak yarışıdır." dedi. AB'nin teröre müsamahasını sert bir dille eleştiren Erdoğan, "Kusura bakma, hadi bakalım, biz yolumuza gidiyoruz. Sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan, onlarla da anlaş." dedi.

"BAŞBAKAN'A 20 AYLIK HİZMET İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sayın Başbakan kongrede aday olmayacağını açıkladı. Hem AK Parti’nin kongre kararının tüzüğünün 70. Maddesi gereği Sayın Genel Başkan’ın, Başbakan’ın aldığı bu kararı ve aday olmama kararının hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Başbakan’a 20 aylık süreçte verdiği hizmet için teşekkür ediyorum. Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan kimseyi asla unutmaz. Sayın Başbakan’ın da müstesna bir yere sahip olduğuna inanıyorum.

Ben de huzurlarınızda, başdanışmanım, dışişleri bakanım olarak uzun yıllar çalıştığım, son 20 aydır başbakan olarak daha ileriye taşıdığım Sayın Başbakan’a teşekkür ediyorum. Ben de başbakanlık bayrağını Sayın Gül’den devralmıştım. Daha sonra başbakanlığa taşıdık, bu bayrağı sayın Davutoğlu’na devrettik.

Önemli olan sorumluluk sahibi olduğumuz zamanki çalışmalarımızla milletimizin ve rabbimizin huzurunda ibra olmaktır. 

"PARTİYİ YAKINDAN TAKİP ETMEM BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR"

40 yıllık dava arkadaşlarımın içinde olduğu, 12 yıla yakın süre genel başkanlığını yaptığım bu partiyi yakından takip etmem birilerini rahatsız ediyor. Niye rahatsız oluyorsun, bundan daha doğal ne olabilir. Cumhurbaşkanı olmam demek geçmişimle ve arkadaşlarımla kesmem anlamına mı gelir? Tam tersine ben bu kimlikle aday oldum, yüzde 52 teveccühle bu makama geldim.

"BAŞKANLIK MESELESİ KİŞİSEL BİR MESELE DEĞİLDİR"

7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım dönemi arasındaki belirsiz dönemin güçlü Cumhurbaşkanı ile geçirilmesi herkesin gördüğü bir durumdur. Buradan bir kez daha ifade ediyorum yeni anayasa meselesi ve başkanlık sistemi konusu Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesi değildir. Meclis genel kurulunda olanlar görüyorsunuz değil mi? Başkanlık sisteminin olduğu bir ortamda bunları göremezsiniz.

Başkanlık sistemi bir kişeye veya bir defaya mahsus olmayacaktır. Başkanlık sistemiz bize yeni değil bizim için gelenekseldir. Şuanda 64. Hükümet görev başında 22 MAyısta 65. Hükümet kurulacak. 

Bizim için aslolan milletimizin tercihidir. Daha iyi bir önerisi teklifi olan varsa buyursun ortaya koysun. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. 

"HERKESİN BAŞKANLIĞA DESTEK VERMESİNİ İSTİYORUZ"

Başkanlık sistemi bize yeni değil, bizim için gelenekseldir, geleneksel.  Şu anda 64. hükümet görev başında, 22 Mayıs’tan sonra 65. hükümet kurulacak. Şahsım, bu görevde bulunuyorum. Başkanlık sistemine geçtikten sonra milletin takdiriyle göreve gelecek kişi Türkiye’nin birinci başkanı olarak göreve başlayacak. Korkmaya gerek yok, herşey daha güzel olacak. Herkesten bu değişime katkı vermesini istiyoruz. 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam