‘Erol Olçok ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma’ programı düzenlendi

ÇORUM 27 Ekim 2016 10:13
Videoyu Aç ‘Erol Olçok ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma’ programı düzenlendi
A
a

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda Şehit Erol Olçok ve 15 Temmuz Şehitlerini anma programı düzenlendi.Dün devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Garnizon Komutan Yardımcısı Alb. Necip Çarıkcıoğlu, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük.


Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Huzur Cami İmamı Hasan Çakmak ve Akşemseddin Cami İmamı Sefa Kırcı’nın sela okuması ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Programın açış konuşmasını yapan Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, 15 Temmuz’dan sonra okullarının isminin Erol Olçok olarak değiştirilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ve onurlandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“‘Dinü devlet, mülkü millet’ anlayışını milletimiz İslam’ı kabul ettiği zamandan itibaren dünya görüşü olarak benimsemiştir. Yani insanımız devletini, dinini, milletini birbirinden ayırmaz. Bu tevhidin siyasal alana yayılmasıdır. Milletimiz bunlardan birisinin olmadığı zaman diğerlerinin de var olmayacağını bildiği için bu değerler uğruna canını vermekten geri çekilmemiştir.

Okulumuzun isminin 15 Temmuz’dan sonra ‘Erol Olçok AİHL’ olarak değiştirilmesi bizleri onurlandırmıştır. Bu ismin sahibinin bizlere canıyla, kanıyla, evladıyla bıraktığı mirasın ağırlığını üzerimizde hissediyoruz, layık olmaya çalışacağız.”Açış konuşmasının ardından program ‘Şehitler’ konulu sinevizyon gösterisi ile devam etti.


 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam