Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Çorum Şube Başkanı Arzu Özkader, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarına da fiili hizmet süresi zammı verilmesi gerektiğini kaydetti.
Fiili hizmet süresi zammının Tarım-Orman çalışanlarının da hakkı olduğunu söyleyen Özkader, “Bilindiği üzere, sağlık çalışanlarına yönelik fiili hizmet süresi zammı hakkı verilmesi hükümlerini de içeren “Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” 25/07/2018 tarihinde görüşülmek üzere TBMM’de ilgili komisyona sevk edildiğini ifade eden Özkader, “Söz konusu hakkın, Sağlık Bakanlığı çalışanlarına verileceğine dair haberlerin basında yer alması üzerine, Genel Merkezimizce tasarıda Tarım ve Orman çalışanlarımızın da yer alması gerektiği talebi, ilgili bürokratlara sözlü ve yazılı olarak iletilmiştir” şeklinde belirtti.
Özkader, açıklamasını şöyle sürdürdü; “TOÇ Bir-Sen Genel Başkanlığımızca ilgili bürokratlara sunulan bu dosya ile ‘Fiili Hizmet Süresi Zammı (Yıpranma Payı), hakkında yapılacak yasal düzenlemede, Tarım ve Ormancılık Hizmet kolunda çalışan personelin de yer alması’ talebinde bulunulmuştur. Tarım-Orman çalışanlarımızın daha önce söz konusu hakka sahip iken, 5510 sayılı Kanun ve sonrasında çıkarılan ‘Fiili Hizmet Süresi Zammı Uygulamasının Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” ile bu hakların ellerinden alındı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca icra edilen görevlerden; zoonoz hastalıkları, zirai mücadele, zirai karantina ve laboratuvar ortamında çalışan kimyasal maddelerle etkileşim içinde olan, gıda denetimi ve gıda kontrolü yapan personel ile koruma, sınırlandırma ve orman yangınları ile mücadele, av ve yaban hayatı ile ilgili işlerde doğaya açık alanlarda hayati risk taşıyan işlerde çalışanlar, kaçakçılıkla mücadele, orman zararlılarıyla kimyasal ve biyolojik mücadele işlerinde çalışan personelin de ciddi hayati ve sağlık risklerine muhatap olmaktadır.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na istinaden, kamu ve özel sektör için geçerli olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca belirlenen tehlikeli işler kapsamında da Tarım ve Ormancılık alanında yer alan birçok işin “Tehlikeli” olarak kabul edilmiş ve tanımlanmıştır.
Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolunun yetkili sendikası olarak, çalışanlarımızın hakkını sadece toplu sözleşme sürecinde değil, her zaman savunmaya devam ediyor, çalışanlarımız adına yeni kazanımlar elde etmek için, görüşmelerimize ve mücadelemize devam ediyoruz”
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Öğretmenler İçin Yeni Dönem! MEB Ön…
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET