‘HAYATIN HER ALANINDA DEĞİŞİM VE YENİLENME YAŞANIYOR’

ÇORUM 27 Ağustos 2017 12:55
Videoyu Aç ‘HAYATIN HER ALANINDA DEĞİŞİM VE YENİLENME YAŞANIYOR’
A
a

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kalkınmak ve büyümek için mutlaka tazelenmek ve yenilenmek gerektiğini söyledi. Başkan Külcü, "İlk günkü aşkla milletimize hizmet yolunda kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz"...

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kalkınmak ve büyümek için mutlaka tazelenmek ve yenilenmek gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin kalkınması, tek tek bireysel anlamdaki işlerimizin büyümesi, refahımızın artması, ekonomimizin gelişmesi de buna bağlı” dedi.

‘BU ÇALIŞMALARIN ÖNEMİ BÜYÜK’

Çorum Oto Tamirciler Esnaf Odası tarafından düzenlenen sertifika töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye için buna benzer çalışmaların çok büyük önemi olduğunu dile getirerek, “Bazen yaptığınız bir işin sizin için, etrafınızdaki insanlar için ya da yaşadığınız şehir için ne kadar önemli olduğunu fark etmeden yaptığınız olur. Yapılan bu çalışma önümüzdeki günlerde pratik sonuçları görülmeye başlandıkça kendisini çok daha net bir şekilde fark ettirecektir” ifadelerini kullandı.

‘HAYATIN HER ALANINDA DEĞİŞİM VE YENİLENME YAŞANIYOR’

Dünyanın hızla değiştiğini, hayatın her alanın da değişim ve yenilenme yaşandığını da aktaran Başkan Külcü, “Bu programları yapmadığımız zaman sanayideki bir tamirci esnafı kardeşimle daha büyük bir fabrikayı düşünen emin olun ikisinin arasında yaşadıkları sonuçlar itibariyle hiçbir fark yoktur. Bu anlamdaki yenilenmeyi, tazelenmeyi mutlaka yaşamamız ve gerçekleştirmemiz lazım. Türkiye’nin kalkınması, da büyümesi de buna bağlı. Tek tek bireysel anlamdaki işlerimizin büyümesi, refahımızın artması, ekonomimizin gelişmesi de buna bağlı. Küçük küçük üretimler, yenilenmeler, tazelenmeler aslında topyekûn ülkenin büyümesine, kalkınmasına bir zemin hazırlamış oluyor.” diye konuştu.

‘TÜRKİYE, BÜYÜMEYİ AR-GE ÇALIŞMASI YAPARAK BAŞARDI’

“Yeni bir bilgiyi, teknolojiyi, o bilgiye dayalı yeni bir üretimi yapmadığınız sürece elde edebileceğiniz yeni bir şey yoktur.” diyen Başkan Külcü, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizin 15-20 yıl öncesi ile bugüne bakın. Arada bir farklılaşma olduğunu göreceksiniz. Bunun en bariz bir şekilde hissedildiği alanlardan birisi de savunma sanayidir. 2000’li yılların başında yüzde 25 oranında yerlilik oranına sahip yüzde 75 oranında ise dışa bağımlı olan Türkiye savunma sanayii, bugün yüzde 60 yerlilik oranına ulaşmış yüzde 40 ise dışardan hala tedarik yapmakta. Bu aradaki büyümeyi, gelişen durumu Türkiye AR-GE yaparak başardı.

Aynı yolu tekrarlarsanız gittiğiniz yer hep aynı olur. Ezberlerimizi tekrarlayarak yeni bir başarılar elde etmemiz mümkün değildir. Hepimizin hayata böyle bakması gerekir diye inanıyorum. İnsana, zamana yatırım yapmaktan ve yenilenmeye, tazelenmeye yatırım yapmaktan hiçbirimizin çekinmemesi lazım. Millet olarak büyümemizde, kalkınmamızda buna bağlıdır.

‘ÇORUM’UN YÜZDE 75’İ BELEDİYENİN HİZMETLERİNDEN MEMNUN’

Belediye Başkanlığı görevini alalı 8.5 yıl oldu. Belediyemizin hizmetleri bakımından memnuniyet oranları yüzde 75’ler civarında. İlk aday olduğumda hemşerilerimize karşı değişim sözü vermiştik. Yola çıktığımız gün ‘değişim’ dedik.

‘ZİHİNSEL ANLAMDA DEĞİŞİMİ BAŞARMALIYIZ’

Değişim derken iki şeyi kastetmiştik. Şehrin her tarafında fiziki değişimi yaşayacağız, yaşatacağız ama bundan daha önemlisi zihinsel anlamda belediye de bir kurumsal değişim inşa edeceğiz dedik. Personelin hayata, hizmete, yatırımlara bakışını değiştirmeye başladığımız anda Çorum’daki bunun etkileri de her anlamda kendisini hissettirmeye başladı. Bu zihinsel değişimi, yenilenmeyi hepimizin tek tek hayatında başarması, başarabilmiş olması lazım. Bu programında bu anlamda bir özellik arz ettiğine inanıyorum.”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam