"Kılıçdaroğlu'nun Gözünü Kan Bürümüş"

ÇORUM 12 Mayıs 2016 13:59
Videoyu Aç "Kılıçdaroğlu'nun Gözünü Kan Bürümüş"
A
a

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmadaki “böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” ifadesinin yankıları sürüyor. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü köşe yazısında CHP Genel Başkanı’nın bu açıklamasını eleştirdi.

CHP’nin Kılıçdaroğlu ile birlikte geldiği noktayı “Partisini bir adım ileri götüremediği gibi giderek irtifa kaybettiriyor. CHP'nin 6 yıldır yaşadığı bu…Kılıçdaroğlu'nun sözü yasal bir soruşturma nedeni olur mu bilemem ama siyasi açıdan bir bitişi işaret ettiği çok net. Bu durum, Türkiye'deki muhalefet probleminin de ne kadar derinleştiğini gösteriyor.” cümleleriyle tarif eden Övür, yeni bir sistem talep edenlerin de bunun referandumsuz veya seçimsiz bir sistem değişikliği istemediklerine dikkat çekerek böyle bir zeminde “kan dökme”nin nasıl aklına geldiğini sordu.

Mahmut Övür 90’larda Erbakan hakkında linç kampanyası başlatılan sözlerini de hatırlatarak “Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerini rahmetli Necmettin Erbakan'ın 90'ların ortasında söylediği ve yanlış yorumlanan o sözleriyle de kıyaslamamak gerekiyor. Çünkü Erbakan'ın kapalı bir grup toplantısında söylediği "Türkiye, muhakkak bir geçiş süreci yaşayacak. Bu kanlı mı olacak yumuşak mı olacak? Buna, bu millet karar verecek" sözü "vesayet rejimi"nin tavrına ilişkindi.

Aslında Kılıçdaroğlu'nun bugün söylediği de onu doğruluyor. O sözü, dönemin ANAP Başkanı Mesut Yılmaz Refah Partisi'nin iktidara gelişiyle ilgili "Kanlı mı, kansız mı olacak?" gibi sunmuş öyle de akıllarda kalmıştı. Dahası o söz Refah Partisi'nin en önemli kapatılma nedeni olmuştu.” ifadelerine yer verdi.

Övür “Kılıçdaroğlu’nun Gözünü Kan Bürümüş” başlıklı yazısını şöyle bitirdi:

“Başta CHP olmak üzere ne yazık ki muhalefet büyük oranda eskiyi yani statükoyu korumaya çalıştığı için yeni bir şey üretemiyor.
Başkanlık sistemi karşısındaki öfkeleri de bundan.
Dedikleri tek şey "Seni başkan yaptırmayacağız" veya "Sen başkan olamazsın" negatif siyaseti. Türkiye toplumu, çok eskiden beri bu "yaptırmayacağız, sattırmayacağız" siyasetini tanıyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, da bu siyasetçi tipinin son örneği ve derin bir çaresizlik içinde. Geldiği yeri dolduramadığı gibi öfkeleniyor, şikâyet ediyor, vatandaşa kızıyor, cumhurbaşkanına hakaret ediyor ve işin içinden çıkamayınca da son yaptığı gibi "kan dökmek"ten söz ediyor.
Türkiye'ye ve CHP'ye bundan daha fazla kötülük ne olabilir ki...”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam