“Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının Kabulü

ÇORUM 17 Mart 2018 14:24
Videoyu Aç “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının Kabulü
A
a

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının Kabulü” konulu konferans gerçekleştirildi.

15 Mart 2018 Perşembe günü saat 13:30’da Ethem Erkoç salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Halit Karatay katıldı. Programa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş, Meslek Yüksekokulumuz Bölüm Başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, İbn Haldun’un “Coğrafya kaderdir” sözüne atıfta bulunarak bu millet coğrafyadan başka bir milletin geleceği için imanı, inancı ve cesaretininde kaderinin tayininde önemli bir rol oynadığını göstermiştir dedi.

Yaklaşık kırk yıldır terörle mücadele edildiğinin altını çizen Dr. Öğretim Üyesi Işık, emperyalist ve siyonist güç odaklarının Türkiye’yi bir terör kuşatması ile İslam coğrafyasından büsbütün koparmaya çalıştıklarını kaydetti.

Dr. Öğretim Üyesi Işık, bu zavallıların bilmedikleri şey biz bu coğrafya ile olan gönül bağımızı asırlardır Yemen’e, Hicaz’a, Kanal’a Bağdat’a adeta ektiğimiz Çorumlu, Tokatlı, Yozgatlı, Edirneli Türk evladıyla, ecdadımız vasıtasıyla kurmuşuz. Suni sınırlar ve dayatmalar Türkiye ile gönül coğrafyası arasındaki bağları koparmaya yetmez dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Işık, Fırat Kalkanı’ndan sonra Afrin operasyonunun söz konusu bu terör kuşatmasını yarmak ikinci bir Kandil hayali görenlerin bütün emellerini başlarına yıkmak için yapıldığını kaydetti. Gençleri savaşta olduğumuz bilinciyle Afrin’i, Mehmetçiğimizi her platformda, sosyal medyada gündemlerinde tutmaları konusunda uyararak orda 400 bin burda milyonlarca Mehmet hazırdır dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof.Dr. Halit Karatay ise Sevr mağarasından Sevr Antlaşmasına bir bağlantı kurarak başladığı konuşmasında Akif’in gerek Çanakkale Destanı gerekse İstiklal Marşı’nı Kur’an’dan aldığı ilhamla yazdığını kaydetti. İstiklal Marşı’nda bazı mısralarla Kur’an ayetleri arasındaki bağlantılara dikkat çeken Prof.Dr. Karatay, Akif’in güçlü bir imana, inanca ve tefekkür dünyasına sahip bir kişiliğinin sahip olduğunu kaydetti.

Akif’in ahlaklı, erdemli ve faziletli bir gençlik hayali kurduğunu belirten Prof.Dr. Karatay, Asım’ın gençliğinin bir diğer özelliğinin de “Korkma” nidasında kendini bulan cesaret olduğunu kaydetti.Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya IŞIK, katılımlarından dolayı Prof. Dr.Halit Karatay’a teşekkür ettikten sonra kendisine bir plaket takdim etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam