"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" Kampanyası

ÇORUM 6 Şubat 2019 18:04
Videoyu Aç "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" Kampanyası
A
a

Bütün illerde eş zamanlı olarak yapılan eylem İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 81 ilde eylem yapıldı.Kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyuruldu.



Bütün illerde eş zamanlı olarak yapılan eylem ile 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilişi, kampanya ve tanıtımlarla kamuoyuna duyuruldu. “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” uygulaması Çorum’da da Vali Mustafa Çiftçi’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Fatih Caddesinde gerçekleştirilen tanıtıma, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve öğrenciler katıldı.

Tanıtımda minik öğrenciler ellerinde dövizlerle düdük çalarak yaya geçidinden geçerken, yolu kesen trafik polisleri de sürücülere yeni yasal düzenleme ile ilgili bilgi ve broşür verdi. Uygulama hakkında bilgi veren Vali Çiftçi, 2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı ilan edildiğini hatırlatarak, “Bu uygulamadan sonra trafiğe açık alanda, herhangi bir trafik polisi yoksa, trafik ışığı yoksa araçlar yavaşlayacak yayaya öncelik verecekler. Bu şekilde davranmazlarsa idari yaptırımlara maruz kalabilecekler. Dolayısıyla şuanda saat 12.00-13.00 arasında tüm Türkiye’de 81 vilayetimizde tüm Valilerin, Kaymakamların, İl Emniyet Müdürlerinin, İl Jandarma Komutanlarının katılımıyla bugün bu uygulama yapılıyor” dedi.

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam