14 İl'in Barosu Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmıyor

Asayiş haber 17 Ağustos 2019 17:59
Videoyu Aç 14 İl'in Barosu Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmıyor
A
a

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Adli Yıl Açılış Töreni'ne İstanbul, Ankara ve İzmir baroları katılmayacağını açıklarken; Türkiye Barolar Birliği ise gideceğiz dedi.

Adli Yıl Açılış Töreni 2 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.​

Yargıtay Başkanlığı'nın 2019-2020 Yargı Yılı açılışı için yolladığı davete 14 barodan olumsuz yanıt verdi.İzmir Barosu'nun ardından İstanbul, Ankara, Muğla, Antalya, Adana, Aydın ve Ordu Baroları da Yargıtay Başkanlığı'nın 2019-2020 Yargı Yılı açılışı için yolladığı davete olumsuz yanıt verdi.İstanbul Barosu'dan yapılan açıklamada, "Yargının kurucu unsuru olan savunmanın meslek örgütü olarak, yeni bir yargı yılının açılışında birlikte olmaktan kıvanç duyabilirdik" denilen cevap yazısında, toplantının Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak olduğuna işaret edildi ve burada yapılacak bir açılış törenine katılmanın mümkün olamayacağı bildirildi.İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu'nun imzasıyla yayımlanan cevap yazısı "Tarihe not düşmek adına Başkanlığınızın takdirlerine sunarız" cümlesiyle sonlandırıldı.

İstanbul, Ankara, İzmir barolarının haricinde Muğla, Adana, Bursa Ordu, Aydın, Antalya, Van ve Kocaeli baroları da
törene katılmayacaklarını açıkladı.


BAROLAR BİRLİĞİ ORADA OLACAK
Şehir barolarının bağlı olduğu Türkiye Barolar Birliği ise 2 Eylül'de salonda yer alacağını açıkladı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada; "Yargıtay Başkanlığı’nın Adli Yıl Töreni’ne Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nı davet etmesi üzerine konu Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nda tüm yönleriyle görüşülmüştür.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu törene katılım sağlanmasına karar vermiştir. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılacak ve eskiden beri gelen geleneğin devamı olarak Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Adli Yıl açış konuşmasını yapacaktır.

Meslektaşlarımızın ve milletimizin beklentisi sorunlarımızın konuşarak çözülmesidir. Bizim de sorunları konuşarak, iletişim kurarak hep birlikte çözebileceğimize inancımız tamdır." ifadelerine yer verildi.

FEYZİOĞLU TEPKİ ÇEKİYOR
Öte yandan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun son aylarda Cumhurbaşkanı ve hükümetle sıcak temaslar kurması avukatlardan tepki topluyor.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam