18 YAŞINA BİR HAKKIN TESLİMİNİ YERİNE GETİRİYORUZ

ÇORUM 2 Nisan 2017 11:18
Videoyu Aç 18 YAŞINA BİR HAKKIN TESLİMİNİ YERİNE GETİRİYORUZ
A
a

Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, AK Parti Çorum Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ahmet Sami Ceylan,İl Kadın Kollar Başkanı Meryem Demir ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çalışmalarında kapsamında Üçtutlar mahallesinde ev ziyaretinde bulundular.

Ziyarette vatandaşlarla sohbet eden Karadağ, 16 Nisanda yapılacak Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin anayasa değişikliklerini ve değişikliğin ülkemize sağlayacağı kazanımları anlattı.

 

Üçtutlar mahallesinde apartman sakinlerine seslenen Karadağ, Bu sistem ile milletimiz kendi kararını verecek ve yönetimi belirleyecek. Meclis içinden hükümet çıkmayacak. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile seçilen Cumhurbaşkanı yürütmeyi oluşturacak. Bürokrasi azalacak ve kalkınma daha da hızlanacak. Biz milletimize güveniyoruz. Milletimiz en iyi kararı verecektir"

Ev ziyaretinde apartman sakinlerinin sorularını cevaplayan Karadağ,” Bu sistemde Hükümet kuramama sorunu ortadan kalkacak, yönetimde istikrar sağlanacaktır. 15 yıllık Ak Parti dönemi hariç, her 1,5 yıla bir hükümet düşmektedir. Bu durumda siyasi istikrarsızlığa ve ekonomik krizlere neden olmakta, ekonomik krizler güvenlik sorunlarını tetiklemekte, güvenlik sorunları vesayet kurumlarını güçlendirmekte, vesayetçi anlayış belli aralıklarla darbelere yol açmakta, demokrasimizi zayıflatmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ise koalisyon ihtimali yoktur. İstikrar vardır. İstikrar, kalkınmanın, büyümenin ve refahın temelidir.” diye belirtti.

 

Seçilme yaşı hakkında açıklama yapan Karadağ, “ Bu sistemle reşit olan, ceza ehliyeti ve seçme ehliyeti olan gençlerimizin seçilme ehliyetininde olması düşüncesiyle seçilme yaşı 18’e düşürülmüştür. Böylece 18-25 yaş aralığında milyonlarca genç seçilme hakkına kavuşmuştur. Bu bir hakkın teslimidir. Nüfusumuzun yüzde 16.4'ü gençlerden oluşmaktadır. Bu büyüklükte bir nüfusun ülke yönetiminde , siyasetin dışında tutulması doğru değil, gençlerimizin siyasete katacağı dinamizmden istifade etmemiz gerekiyor. Bu teklif genç nüfusumuzun siyasete katkı vermelerini sağlayacaktır. "

Karadağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi sonrasında ülkemizin daha güçlü ve milletin iradesini tam olarak temsil edecek bir yönetime kavuşacağımızı anlattığımız ev ziyaretlerinde, Üçtutlar'lı kardeşlerimizin heyecanı bizleri sevindirdi.

Ziyaretimizde bizleri misafir eden ev sahiplerine  teşekkür ediyorum, 16 Nisanda devletimiz için, huzur ve güven için, Türkiye'nin gücüne güç katmak için evet diyeceğiz.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam