20 bin öğretmen ataması için başvurular başladı

Asayiş haber 27 Mart 2019 09:22
Videoyu Aç 20 bin öğretmen ataması için başvurular başladı
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı söylenmişti. Öğretmen kadrosu için başvuruların başladığı duyuruldu. Başvurular, 1 Nisan tarihinde sona eriyor...

Sözleşmeli öğretmenliğe başvurabilmek için yapılacak sözlü sınava çağırılmak üzere yapılacak başvurular elektronik olarak"https://ilkatama.meb.gov.tr" adresinden yapılacak. Başvuru onayı ise il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak. Ayrıca mezuniyetleri birden fazla alana kaynak oluşturan adayların sadece bir alana başvuruda bulunabileceği de belirtildi.

Öğretmen alımı için adaylar, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, lise matematik, türkçe,  fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, ingilizce, rehberlik, sınıf öğretmenliği bölümleri için KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ile Rusça alanlarına ise KPSSP120 puan türünden müracaat edebilecek. Diğer alanlar içinse KPSSP10 puan türünden 50 ve üstünde puan almaları da gerekiyor.

En az 60 almak gerekiyor

Sözlü sınav sonucu 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak için tercih yapma hakkına sahip olacak.  Tercihlerinse aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumlarından istenilen öncelik tercih edilerek yapılabilecek. Tercihlerin herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne de onaylatılması gerekiyor.

Başvuruların bugünden itibaren 1 Nisan'a kadar yapılacağı ve adayların, sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerine ait listenin de 5 Nisan 2019 tarihinde yayınlanacağı belirtildi.

Sözlü sınavlar, 12-30 Haziran tarihinde olacak ve sınav sonuçları 4 Temmuz tarihinde açıklanacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam