2017 YILINDA HAVAALANIMIZA KAVUŞACAĞIZ

ÇORUM 10 Mayıs 2016 10:09
Videoyu Aç 2017 YILINDA HAVAALANIMIZA KAVUŞACAĞIZ
A
a

Çorum için Stol Tipi Havaalanın yapılmasını iddia değil gerçekleşecek yatırım programı olarak düşünülmeli. İlimizin gelişmesi ve ilerlemesi anlamında önemli bir basamağı oluşturacak olan havaalanı projesi başta Vali Kara olmak üzere Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve bu uğurda gözünü budaktan esirgemeyen vefalı İş adamları ve hemşehrilerimizin de desteği.

Çorum Valisi Ahmet  Kara 65. Hükümet Programında yerimizi almak istiyoruz.

Vali Ahmet Kara havaalanın yeniden yatırım programına alınması için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

Karayolu Trafik Haftası açılış töreni sonrasında gazetecilerin havaalanı ile ilgili sorularını yanıtlayan Vali Ahmet Kara, 7 Mayıs Cumartesi günü yapılacağı belirtilen ancak daha sonra iptal edilen havaalanı bilgilendirme toplantısının ileride gerçekleştirileceğini kaydetti.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Kara şu açıklamalarda bulundu.

Toplantının yanlış anlamaya neden olduğunu ve Ulaştırma Bakanlığına havaalanını Özel İdare yapacak diye bilgi gittiğini dile getiren Vali Kara, "Yanlış anlama oldu ve Sayın Bakan bizzat arayarak toplantının iptalini istedi. Biz havaalanın '2017 yatırım programına nasıl aldırırız' diye çalışıyoruz. Özel İdare olarak havaalanı yapmıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılması için çalışıyoruz. Toplantıyı ileride yapacağız" dedi.

Ulaştırma Bakanı'nın "her ile bir havaalanı yapacakları" şeklinde ki açıklamasını hatırlatan Vali Kara, "Biz Çorum'un havaalanı yapılan 81'inci İl değil 54'üncü İl olmasını istiyoruz. Bildiğim kadarıyla 53'üncü havaalanı Yozgat'a yapılıyor" şeklinde kaydetti.

TAİ'nin kısa mesafeli uçuşlar için uçak üretme çalışmalarına başladığını da dile getiren Vali Kara, "Kısa mesafeli uçuşlar yapan uçaklar yakında semalarda görülecek. Biz bu uçakların Çorum'dan da havalanmasını istiyoruz. Havaalanının yatırım programına alınması için elimizden geleni yapacağız" diye belirtti.

Gazetecilerin havaalanı bilgilendirme toplantısının iptalinde siyasi baskı olup olmadığı yönünde ki sorunlarına da cevap veren Vali Kara, "Toplantının iptaline siyasilerin herhangi bir müdahalesi olmadı" dedi




 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam