21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası Kutlandı!
ÇORUM 26 Mart 2025
00:21
A
a
Çorum'da "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 500 ıhlamur, 500 lavanta fidanı toprakla buluşturuldu.
21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE ORMAN HAFTASI ÇORUM'DA KUTLANDI
500 IHLAMUR VE 500 LAVANTA FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU
Çorum'da "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Büget köyü sıklık ormanında gerçekleştirilen yoğun katılımlı fidan dikim etkinliğinde, dünyanın oksijen kaynağı olan ağaçların ve ormanların önemi vurgulandı. Program kapsamında protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler el ele vererek fidan dikti ve çevre bilincine katkı sağladı. Etkinlikte toplamda 500 ıhlamur ve 500 lavanta fidanı toprağa kazandırıldı.
"ORMAN VARLIĞINI ARTIRMAK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR"
Programda konuşan Çorum Valisi Ali Çalgan, etkinliğin önemini şu sözlerle dile getirdi:
"Orman, bir ülkenin en önemli zenginliğidir, doğal dengenin ve ekosistemin korunmasının temelidir. Ormanlarımızın kıymetini bilmeli ve varlığını artırmalıyız. Bugün burada, bal üretimine de katkı sağlayacak fidanlar dikiyoruz. Hepinizden yeni fidanlıklar, yeni ağaçlar ve ormanlar yetiştirilmesi için katkı vermenizi rica ediyorum."
"ORMAN DEMEK HAYAT DEMEK"
Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise etkinlik hakkında şu değerlendirmede bulundu:
"Bu hafta çok kıymetli bir farkındalık haftasıdır. Orman, ağaç demek; ağaç ise hayat demektir. Çorum, bu konuda farkındalık oluşturabilecek en güzel yerlerden biridir. Öğrencilerimiz ve katılımcılarımız için çok anlamlı bir etkinliktir."
3.061 FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Akça, fidan dikimi ve bölge hakkında bilgi verdi. Akça, etkinlikte 2024 yılında bal ormanı olarak tasarlanan bu alana 3.061 adet fidan dikildiğini ve ekosisteme değer katıldığını ifade etti.
Etkinlik, çevre bilincini artırmak ve doğaya katkıda bulunmak açısından büyük bir anlam taşıdı.