270 Üreticiye Yem tohumu dağıtıldı

ÇORUM 27 Şubat 2019 13:42
Videoyu Aç 270 Üreticiye Yem tohumu dağıtıldı
A
a

Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce 270 üreticiye yem tohumu düzenlenen törenle dağıtıldı. Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce 270 üreticiye yem tohumu düzenlenen törenle dağıtıldı...

Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce 270 üreticiye yem tohumu düzenlenen törenle dağıtıldı.

Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce 270 üreticiye yem tohumu düzenlenen törenle dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Çorum’da kaba yem ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan “Yem Bitkileri Geliştirme Projesi” kapsamında merkez ve Alaca ilçesinde 1763 dekar alanda üretim yapılması planlanıyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 90 üreticiye fiğ, 80 üreticiye yonca ve 40 üreticiye de silajlık mısır tohumu olmak üzere toplamda 210 üreticiye tohum dağıtımı yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törenle kura ile belirlenen çiftçilere tohumları teslim edildi. Törene, AK Parti Milletvekili, MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ile yem tohumu almaya hak kazanan çiftçiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, 170 bin TL’lik hibe yem tohum desteği verdiklerini dile getirerek “İlimizde yem bitkisi ekim alanlarını artırmak için vekilimizle görüştük. Bakanlığın projesi kapsamında 170 bin TL gibi bir para alarak buraya getirdik. Çiftçilerimize hibe vereceğiz. Önümüzdeki yıl bakanlığımızın destekleri çerçevesinde bunu Çorum’un geneline yaymak istiyoruz. Şimdi sadece Alaca ve Merkez’de yürüteceğiz” diye konuştu. AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise bu tür desteklerin devam etmesi için AK Parti istikrarlı bir şekilde iktidarda kalması gerektiğini vurguladı. Son 16 yılda Çorum’da çiftçilere 1 milyar TL’nin üzerinde destek verildiğini kaydeden Ceylan, istikrarın sürmesi, kazanımların devam etmesi ve desteklerin artması için AK Parti’nin yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi. 2017 yılında çiftçilere 170 milyon TL destek verildiğini aktaran Ceylan, Çorum’da son 16 yılda 1 milyar TL’nin üzerinde destek verdiklerini vurguladı.

60 BİN DEKAR ALAN SULANACAK

Düvenci Ovası’na yapılacak olan baraj projesi hakkında da bilgiler veren Ceylan, projenin son aşamasına geldiklerini ifade ederek, projenin bitmesiyle birlikte 60 bin dekar alanın sulanabileceğini söyledi. Ceylan, hedeflerinin 2023’e kadar Çorum’da bulunan tüm tarım arazilerini sulanabilir hale getirmek olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından önceden kura ile belirlenen yem tohumları, üreticilere dağıtılmasıyla program sona erdi.


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam