2 milyon yoksul PTT ATM’sinden para çekebilecek

Yaşam 8 Temmuz 2013 02:12
A
a

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği ‘yardım kartı’ Ramazan’da devreye giriyor. Kart için vatandaş hiçbir ücret ödemeyecek. Devletin yoksullara yönelik yardımı artık PTT kartı ile yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın PTT ile işbirliği yaparak geliştirdiği ‘Sosyal Yardım Kartı Projesi’ni dün Başbakan Tayyip Erdoğan, “sağ elin verdiğini sol el görmey

Erdoğan partisinin Meclis grubunda, şartlı nakit transferi, eşi vefat eden kadınlara nakdi yardım, yaşlı ve engelli yardımı, evde bakım aylığı, muhtaç asker ailelerine yardım gibi programlardan düzenli ödeme yapılan vatandaşlara artık bir kart vereceklerini söyledi. Bu ödemelerden yararlanan yaklaşık 2 milyon vatandaşın kuyruğa girmeden, beklemeden, gururları incinmeden, incitilmeden, bu kartlarla paralarını çekebileceğini, alışveriş yapabileceğini belirten Erdoğan, bu kart sahiplerine ne kadar yardım alacağının da SMS yoluyla bildirileceğini bildirdi.

PTT ATM’sinden para çekilecek

EŞİ vefat etmiş kadınlar, yaşlı ve engelliler, Şartlı Eğitim ve Sağlık Programı hak sahipleri ve muhtaç asker aileleri gibi devletten düzenli yardım alan 2 milyon vatandaşa verilen kartlar sayesinde artık banka kuyruğuna girmeden istedikleri zaman paralarını ATM’den çekebilecekler. Yeni dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yardımdan yararlananların cep telefonlarına ödeme dönemlerinde bilgi mesajı gönderecek. Böylece vatandaş yardımının hesabına yatırıldığını öğrenerek, hangi il veya ilçede olursa olsun, kendisine en yakın PTT ATM’sine giderek yardımını çekebilecek. Bakanlık verilerine göre, Mart ayı itibariyle 65 yaş üstü muhtaç, güçsüz ve kimsesiz 1 milyon 242 bin; eşi vefat etmiş 241 bin kadın ile engelli maaşı alanlar ve asker aileleri artık PTT kart ile yardımlarını kimse duymadan, görmeden, sessizce alabilecekler.


AŞAĞILANMAYACAK

“Zekat, sadaka, paylaşma, dayanışma gibi kavramlar sadece dini kavramlar değil, bizi biz yapan, tek millet olmayı, asırlar boyu ayakta kalmayı sağlayan kavramlardır. Birileri bunu anlayamıyor olabilir. Bizim gerek bireysel, gerek teşkilat ve gerek hükümet olarak yardımlaşmaya, dayanışmaya verdiğimiz önemi, sosyal yardımlar konusundaki hassasiyetimizi farklı yerlere çekmek isteyenler olabilir. Kendi yaşadığı mahallesinden dışarı çıkmadığı için Türkiye’nin tamamını da kendi yaşadığı lüks mahalle gibi zannettiği için cahillik içinde ihtiyaç sahiplerini, makarnacı, kömürcü diye aşağılamaya cüret edenler de olabilir.”

KADINA PEMBE ERKEĞE MAVİ KART VERİLECEK

Kimliklerdeki gibi, kartlar da cinsiyete göre farklı renk olacak. Kartların büyük bölümü kadınlara verilecek. 
- Kadınlara pembe, erkeklere mavi kart verilecek. Birden fazla yardım alanlar için de tek kart kullanılacak. Kartlar için para ödenmeyecek. PTT’nin dağıtılacağı kartların büyük çoğunluğu kadınlara verilecek.
- İki milyon vatandaşın paraları her ay periyodik olarak PTT Kart’a yatacak. Alınacak yardımlar da SMS yoluyla vatandaşların cep telefonlarına iletilecek. Böylece, vatandaşlar kuyruğa girmeden, beklemeden, bu kartlarla paralarını çekebilcek. 

ALIŞVERİŞE DE YARAYACAK

Kartlar sadece para çekmek için değil, alışveriş için de kullanılabilecek. Buna karşın, kötüye kullanımı engellemek amacıyla, herhangi bir yatırma, aktarma işlemlerinde kullanılmaması hedeflendi.

- Kartlar diğer banka ATM’lerinde kullanılabilecek. Diğer ATM’lerden ortak kullanım esaslarına göre işlem yapılacak.

PROJE KİMLERİ KAPSIYOR?

Uygulamadan şu kesimler yararlanacak:
- Şartlı nakit transferi imkanını kullananlar, 
- Eşi vefat eden kadınlardan yardım hakkına sahip olanlar,
- Yaşlı ve engelli yardımı alanlar,
- Evde bakım aylığı imkanını kullananlar,
- Muhtaç asker aileleri. PTT Kartlar ve şifre teslimleri PTT şubelerinden yapılacak.
- Dağıtımların Ramazan ayında yapılması ve yardımların bu aydan itibaren bu kartlarla kullanılabilmesi planlandı.
- Birden fazla yardım alanların paraları da aynı karta yatacak.
- Kartlar, alışverişte de kullanılabilecek
 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam