31. Ahilik Haftası Çorum'da başladı

ÇORUM 18 Eylül 2018 10:27
Videoyu Aç 31. Ahilik Haftası Çorum'da başladı
A
a

Ahilik Haftası’nın başlaması dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Yılın Ahisi seçilen Şahin Yıldırım ile meslek odaları temsilcilerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Törende, ÇESOB Başkanı Gür’ün anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

GÜR: GENÇLER ŞAHİN AMCAMIZI ÖRNEK ALSIN

Başkan Gür, tören sonunda yaptığı açıklamada, Ahilik Haftası’nın esnafa hayırlar getirmesini diledi.

Esnaf odaları olarak her yıl Yılın Ahisi’ni seçtiklerini, bu yıl da bu unvana 55 yıldır mesleğini icra eden Şahin Yıldırım’ın layık görüldüğünü dile getiren Gür, “Ahi Babamız, halen sabah erken saatte dükkanını açar, gün boyu çalışır. İnşallah böyle zanaatkarlarımızın sayısı çoğalır. İnşallah gençlerimiz Şahin amcamızı örnek alır. Bize böyle ustalar lazım. Böyle ustaların olmadığı yerde üretim, imalat olmaz” diye konuştu.

YILDIRIM: KALFA VE ÇIRAK YETİŞMİYOR

Yılın ahisi Şahin Yıldırım da, 55 yıldır torna tesfiye mesleğini yaptığını ancak günümüzde çırak ve kalfa yetiştiremediklerini söyledi.

Gençlerin artık bu tür mesleklere yönelmediklerini ifade eden Yıldırım, “Mesleklerimizi daha ileri götürmemiz için çırak ve kalfa yetiştirebilmemiz gerekiyor. Meslek liselerine daha çok önem verilirse bizim de mesleklerimiz devam etmiş olur” dedi.

Atatürk Anıtı’nda ki törenin ardından ÇESOB Başkanı Recep Gür ve beraberindeki heyet sırasıyla Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül ve Garnizon Komutanı Per. Albay Çetin Öcal’ı ziyaret ederek, Ahiliğin geçmişiyle ilgili sohbet ettiler.

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam