36. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali 12-15 Temmuz'da

ÇORUM 1 Temmuz 2019 13:42
Videoyu Aç 36. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali 12-15 Temmuz'da
A
a

Çorum Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın, uzun bir aradan sonra tekrar düzenlenecek olan Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali hakkında bir basın toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Özbayram ile bazı işadamları ve iş kadınları katıldı.11 Temmuz Perşembe günü akşamı Çorum Müzesi’nde kokteyl ile başlayacak...


Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 29 Mayıs-4 Temmuz 1980 yılında yaşanan Çorum olayları başta olmak üzere 2 Temmuz Sivas ve 5 Temmuz Başbağlar katliamlarını lanetledi.Çorum olaylarında 57 masum insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Başkan Aşgın, “Buna sebep olanları Allah’a havale ediyorum. Şehrimizdeki sevgi ve kardeşlik ortamını artık kimse bozamayacak ve bozdurmaya da fırsat vermeyeceğiz” dedi.

2 Temmuz Sivas ve 5 Temmuz Başbağlar katliamlarını da unutmadıklarını dile getiren Aşgın, “Bizler yaşadığımız yer Çorum başta olmak üzere tüm dünyada sevginin ve barışın hakim olmasını istiyoruz. Bu yüzden bu yıl 36.’sını kutlayacağımız Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nde Kadeş Barış Antlaşması’nın imzalandığı Hititlerin Başkenti Çorum’dan tüm dünyaya barış mesajları göndereceğiz” dedi.

Çorum Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın,4 Yıldır çeşitli nedenlerden dolayı düzenlenemeyen 36. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali 12-15 Temmuz'da 2019'da gerçekleştirileceğini söyledi...
11 Temmuz Perşembe günü akşamı Çorum Müzesi’nde kokteyl ile başlayacak olan Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü’nde Esat Kabaklı konseri ile son bulacak.


Festival süresince Buray, Erkan Oğur, Grup Pinhani ve Esat Kabaklı konserleri düzenlenecek.​
 

  • Belediye Başkan adaylığı sürecinde kendisine en çok sorulan sorulardan birinin de Hitit Fuar ve Festivali’nin tekrar düzenlenip düzenlenmeyeceği olduğunu anlatan Başkan Aşgın, millet ne diyorsa o olsun düşüncesiyle hareket ettiklerini ve 3 aylık bir süre geçmesine rağmen gerekli hazırlıkları yaparak festival organizasyonunu düzenlemeye karar verdiklerini dile getirdi.
  • 12-14 Temmuz tarihleri arasında 36. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali’nin gerçekleştirileceğini duyuran Başkan Aşgın, 1981 yılından beri kesintisiz devam eden festivalin 2015 yılında Türkiye genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle programı kesinleşmesine ve ihalesine yapılmış olmasına rağmen iptal edildiğini hatırlattı.
  • Hitit Fuar ve Festivali’nin Çorum’un ortak paydalarından biri olduğunu, Çorumluların bu şehirde sevgiyle, kardeşlikle, barış içerisinde yaşadığını ifade eden Başkan Aşgın, “Biz şehrimizi 263 bin nüfusuyla ve 15 mahallesiyle bir ve beraber görüyoruz. Hemşehrilerimiz arasındaki sevgi ikliminin daha fazla olması için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

Konser ve Program akışı şu şekilde yer alacak...
Buray konseri 12 Temmuz Cuma akşamı saat 22.30’da, Erkan Oğur konseri 13 Temmuz Cumartesi akşamı saat 22.30’da, Grup Pinhani konseri 14 Temmuz Cumartesi günü saat 22.30’da, Esat Kabaklı konseri ise 15 Temmuz Pazartesi günü saat 21.30’da fuar alanında düzenlenecek. Bu arada yine festival boyunca Yunus Emre Parkı ve fuar alanında yerel sanatçılar Arif Sadeçolak, Namık Dişli, Nergiz Ay,  Kazım Mercan ve Oğuzhan Cevizci konser verecek.

Toplantıda ayrıca 12 Temmuz Cuma günü TSO Fuar Kompleksi’nde açılacak olan sanayi fuarıyla ilgili Çorumlu iş insanları ile fikir alışverişinde bulunan Başkan Aşgın, belediye olarak fuar ve festivalin en güzel şekilde gerçekleşmesi için çaba göstereceklerini kaydetti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam