4 Günlük sokağa çıkma yasağı geliyor!

Asayiş haber 11 Mayıs 2020 12:11
Videoyu Aç 4 Günlük sokağa çıkma yasağı geliyor!
A
a

Bugün Erdoğan başkanlığında Kabine toplantısı bir araya gelecek. Gündemde bayram namazı, 4 gün olması planlanan yasak, illerin seyahat kısıtlaması ve çay hasadı gibi konular yer alıyor.Türkiye bugün AVM'leri, berber ve kuaförleri yeniden açarken, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için 4 günlük sokağa çıkma yasağı geliyor. Bazı şehirlerde seyahat yasağı kaldırılıyor

 

Kabine bugün toplanıyor
Türkiye, koronavirüsle mücadelesine devam ederken Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftalık topladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne bugün yedinci kez video konferans yöntemiyle başkanlık yapacak.

Bayram Namazı camilerde mi kılınacak?

AVM ve kuaförlerin açılmasıyla bugün normalleşmenin ilk günü yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak kabineden de önemli kararlar alınması düşünülüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bayram namazının sosyal mesafe şartlarına uyulması ile camilerde kılınmasını istemesi ilk sırada yer alıyor. Bu konuda Bilim Kurulu'nun tavsiyesi de biraz daha beklenmesi yönünde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda bir açıklama yapması düşünülüyor.

4 gün sokağa çıkma yasağı

Görüşmede, salı günü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı da içine alan 16-17-18-19 Mayıs'ta 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulaması değerlendirilecek.

Seyahat yasağının kaldırıldığı 7 kente, yenilerinin eklenmesi de bekleniyor. Diğer iller için de kademeli ve kontrollü esnetmelerin gündeme geleceği de değerlendirilecek. Bu konuda 7 ilde son bir haftada yaşanan durum ve kurallara uygun hareket edilip edilmediği konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bilgi verecek.

Çay hasadı konusu

Seyahat yasağı nedeni ile çay hasadındaki sorunlar da kabine toplantısının önemli gündeminde. Büyükşehirlerde bulunan ve Karadeniz'e hasada gidemeyen üreticiler için çeşitli formüller düşünülecek.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam