Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve Çorum Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilecek ‘Dünyanın Merkezinde Hitit Barış Sofrası’ projesinin imza töreni gerçekleşti.
ÇORUM MUTFAĞININ GASTRONOMİYE KATKISI
Projenin amacı, Çorum Mantısı, Çorum Şekerlemesi, Çorum Baklavası ve Çorum Su Böreği’nin geleneksel standartlarının oluşturulması, korunması, üretilmesi ve yaygınlaştırılması. Ayrıca, istihdam alanlarının geliştirilmesi, şehrin ve ürünlerin kültürel tanıtımı da hedefleniyor. BAŞKAN AŞGIN’IN AÇIKLAMALARI!
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, törende yaptığı konuşmada gastronominin bir ülkenin en temel kültürel miraslarından biri olduğunu belirtti. Şunları ifade etti: “Gastronomi turizminin gelişimi tanıtımla, tanıtım da etkinliklerle mümkün. Çorum mutfağını tanıtmak için yemek festivalleri, mutfak müzeleri, gastronomi turları ve yemek pişirme kursları gibi etkinlikler düzenlenecek. Bu projeler, hem eğlence deneyimi yaratmakta hem de kültürel değerleri aktaran bir köprü vazifesi görmektedir.” ÇORUM MUTFAĞINI DÜNYAYA TANITMA HEDEFİ
Başkan Aşgın, Çorum’un mutfak kültürü üzerinden şehri, bölgeyi ve ülkeyi daha iyi tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Proje kapsamında öne çıkan bu yerel lezzetler, hem şehrin mirasının korunmasına hem de ekonomik kalkınmaya katkı sunacak.
Çorum’un zengin mutfak kültürü, bu tür projelerle daha fazla bilinirlik kazanacak ve gastronomi turizmine katkı sağlayacak.