8 MART HAK ARAMA MÜCADELESİNİN SEMBOLÜDÜR

ÇORUM 8 Mart 2016 10:17
Videoyu Aç 8 MART HAK ARAMA MÜCADELESİNİN SEMBOLÜDÜR
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı Ceritoğlu, Merhametin, sevginin hoşgörünün ve özverinin timsali kadınların, annelik gibi kutsal görevlerinin yanında yaşamın her zorluğunu omuzlarında taşıyan ailenin de en önemli unsurlarından birisi olduğunu söyledi.

8 Mart’ın sadece bir kutlama günü değil, kadınların hak arama mücadelesinin sembollerinden biri olduğunu söyleyen Ceritoğlu açıklamasına şöyle devam etti; “Çocuklarımızın kişiliklerinin oluşmasında ve eğitiminde ailenin, özellikle de annelerin önemi çok açıktır. Kadınlarımız sosyal alanda, iş yaşamında, sanatta, Sporda ve siyasette her geçen gün daha çok yer almaya başlamışlardır.

Bugün; 8 Mart 1857’de tekstil fabrikasında yanarak ölen kadın işçiler adına ilk mücadeleyi başlatan ve 8 Mart’a bugünkü anlamını katan Clara Zetkin’i, ABD’de ırkçılıkla ve farklı olanı ikinci sınıf insan sayan anlayışla mücadelenin sembolü olmuş Rosa Luise Parks ve Rachel Corrie’yi hatırlama günüdür.

Bugün; İstiklal mücadelemizin kadın kahramanları NENE HATUN’un, KARA FATMA’nın cesaret ve fedakârlığı karşısında bir kez daha saygıyla eğilme günüdür. Onları anladığımız ve örnek aldığımız ölçüde 8 Mart anlam kazanacaktır. Aksi takdirde basit kutlamalar, rutin sloganlardan öteye geçemeyecektir. Kadınların toplumsal yaşamda hak ettiği saygınlığa ulaşması dileğiyle yaşamın her alanında emek harcayan, çalışan, eğiten, yetiştiren yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren vefakâr kadınlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyor, tüm kadınlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde açıklamada bulundu.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam