A.S.CEYLAN "ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK UYGULADIK"

ÇORUM 12 Mayıs 2016 05:58
Videoyu Aç A.S.CEYLAN "ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK UYGULADIK"
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, toplumun her kesiminin yanında olan AK Parti’nin engellilerin de yanında olmaya devam edeceğini açıkladı...

AHMET SAMİ CEYLAN 111
AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, toplumun
her kesiminin yanında olan AK Parti’nin engellilerin de yanında olmaya devam edeceğini açıkladı…

Dünya Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Milletvekili Ceylan, hükümetin engellilere yönelik hizmetleri hakkında bilgi verdi. Ceylan, “Herkesin doğuştan gelen sağlıklı yaşam hakkını en temek hak olarak gören AK Parti, bu anlamda anayasa değişikliği ile engellilere pozitif ayrımcılık getirerek özürlüler kanunu ve yönetmelikler çıkartarak engelliler hukuku oluşturmuştur” dedi.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın açıklaması şu şekilde: “Engelli olmak hayatın getirdiği bir sonuçtur. Her insan her an bu sonuçla karşılaşabilir. Önemli olan insan olma sorumluluğunu unutmamak, Allah’ın bize verdiği zamanı, ömrü, imkânları yetenekleri insanlığın faydasına sunmaktır. Her insan tek başına bir değer olarak engelli olsun veya olmasın, kendinde var olan değeri hayata kazandırılmalıdır. Her engelli kardeşimin bu topluma fayda sağlayabileceği bir konu mutlaka vardır. Önemli olan bu değerlerin ortaya çıkarılmasına yardımcı olmak onları sosyal hayatın içine çekebilmektir. Herkesin doğuştan gelen yaşam sağlık hakkını en temek hak olarak gören AK Parti, bu anlamda anayasa değişikliği ile engellilere pozitif ayrımcılık getirerek özürlüler kanunu ve yönetmelikler çıkartarak engelliler hukuku oluşturmuştur. Bakıma muhtaç tüm engelliler bakım hizmeti kapsamına alınarak, bakım hizmeti sunulan tüm engellilerin bakım ücretleri ile özel eğitime muhtaç tüm engellilerin ücretleri devlet tarafından karşılanmaya başlandı. Bakıma muhtaç çocuğu olan anneler ile kendi adına çalışan engellilere mahsus merkezi sınav yapılmaya başlandı.

Özel sektörde çalıştırılan engelli işçilerin sigorta primlerinin tamamı devlet tarafından ödenmeye başlandı. Engellilere ait bir evin emlak vergisinden muafiyeti sağlandı. Engelliler için üretilen her türlü araç ve gereç KDV’den muaf hale getirildi. Toplumun her kesiminin yanında olan AK Parti engellilerin yanında olmaya devam edecektir. Engelliler Haftası vesilesiyle bütün engelli kardeşlerimizi sevgi ile kucaklıyor, daha sağlıklı günler diliyorum.”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam