ABD, Suriye'ye Müdahale Tasarısını Kabul Etti

Dünya 4 Eylül 2013 23:21
A
a

Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkan Barack Obama'ya Suriye'de askeri güçlerin kullanılması adına yetki verilmesini onayladı.

BD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Suriyeye askeri müdahaleyi öngören tasarıyı kabul etti. Böylece Suriyeye müdahale konusunda ilk adım ABD tarafından atılmış oldu.

Komite üyeleri, dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey'in bilgilendirmelerinin ardından, Obama'nın Kongre'ye sunduğu askeri güç yetki talebinde değişiklik kararı almış ve iznini sınırlayan maddeler eklemişti.

Buna göre, Suriye'ye yönelik askeri eyleme 60 gün sınırı getirilmiş ancak Kongre'nin karşı çıkan olmazsa, 30 gün daha süreyi uzatabilme hakkı verilmişti. Bunun yanında tasarı, Suriye'ye herhangi bir Amerikan askerinin gönderilmeni de yasaklanmıştı.

Bugün sabah saatlerinde de Obama yönetimi yetkilileri tarafından düzenlenen gizli oturuma katılan senatörler, ardından yeni tasarıyı görüşmeye başladı.

Tasarı, görüşmeler sonrasında komiteden 7'ye karşı 10 oyla geçti.

Bunun yanında Komite, Senatör Rand Paul tarafından sunulan ve yetkiyi daha da fazla sınırlayan teklifi ise 4'e karşı 14 oyla reddetti.

OBAMA KONGRE'DEN ONAY TALEP ETMİŞTİ

Başkan Barack Obama, Suriyeye sınırlı ve olası yeni kimyasal saldırıları önlemeye yönelik bir askeri müdahaleden yana olduğunu ama bunun için Kongre'nin onayını talep edeceğini bildirmişti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam