ABD'DE SAPIK TÜRK ÖĞRETMEN ŞUÇUNU KABUL ETTİ

Dünya 22 Haziran 2013 08:14
A
a

ABD'de, öğrencisiyle ilişkiye girdiği için tutuklanıp 10 bin dolar kefaletle serbest kalan Türk öğretmen, suçunu kabul etti

ABD'de, geçtiğimiz yıl 16 yaşındaki öğrencisiyle ilişkiye girdiği için tutuklanıp 10 bin dolar kefaletle serbest kalan Türk öğretmen E.S. (37), suçunu kabullenince hapisten kurtuldu.

ABD'nin New York kentinde 16 yaşındaki öğrencisiyle ilişkiye girdiği için tutuklanan 37 yaşındaki evli ve çocuklu Türk öğretmen E.S., suçunu kabullenerek hapis cezası almaktan kurtuldu. Ülkede Türkçe yayınlanan Posta 212 gazetesinin haberine göre, E.S.'nin öğrencisiyle olan gizli ilişkisi, geçtiğimiz yıl mayıs ayında hem Türk hem deABD basınında yer almıştı. 17 gün boyunca süren ilişkisi sırasında, Brooklyn'in Park Slope semtindeki bir okulda 10 yıldır İngilizce öğretmenliği yapan E.S'nin, 16 yaşındaki 11'inci sınıf öğrencisi K.E ile sosyal paylaşım siteleri ve cep telefonları aracılığı ile iletişime geçtiği tespit edilmişti. 

KOCASI KEFALETİ ÖDEDİ, BOŞADI 

K.E.'nin ihbarı üzerine yakalan Türk öğretmen, Amerikalı eşi tarafından ödenen 10 bin dolarlık kefaletle serbest bırakılmış, gazetecilere yaptığı bir açıklamada olanlar yüzünden saklanmadığını ve hayatını yaşamaya devam ettiği söylemişti. Eşi ile olan ilişkisinin gidişatı sorulduğunda ise, boşanmayı düşünmediğini söyleyerek, "Kocamı seviyorum ve evliliğimiz eskisinden çok daha güçlü" diye belirtmişti. Türk öğretmenin evlilik hayatı hakkında yaptığı olumlu açıklamalara rağmen, 39 yasındaki kocası bir an önce harekete geçerek bir yıl içinde boşandı. Yaşadığı yasak ilişkiden dolayı evliliğinin yanı sıra öğretmenlik sertifikasını da kaybeden 37 yaşındaki E.S., Park Slope'taki evinden taşındı. Vücudunun birçok yerinde yer alan dövmeleriyle dikkat çeken Türk öğretmen, Mayıs ayından itibaren tecavüz ve cinsel istismardan ötürü 50 farklı suçla yargılanıyordu. 

ABD BASINI GENİŞ YER VERDİ 

Suçlu bulunması halinde 4 yıla kadar hapis cezası alması beklenen E.S.'nin mahkemede yargıç karşısında öğrencisi ile ilişkisini kabul ettiği ve hapis cezasından kurtulduğu duyuruldu. Dava ile ilgilenen avukat Serena Horowitz, "Müvekkilim K.E.'nin ve ailesinin E.S.'nin hapse gitmesini istemediğinden dolayı gösterdiği yumuşamanın mahkeme kararında etkili olduğunu belirtti. Bu konuya geniş çapta yer veren ABD basını da "Bu gösteriyor ki, öğrenci artık öğretmenine karşı güçlü duygular beslemiyor" diye yorumladı.

MAHKEMEDE İTİRAF ETTİ 

Vücudunun birçok yerinde yer alan dövmeleriyle dikkat çeken 37 yaşındaki Türk öğretmen E.S.'nin, yargıç karşısında öğrencisi ile ilişki yaşadığını kabul ettiği için hapis cezası almadığı ifade edildi.
Kaynak : www.hitittv.com/DHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam