Adliye Personeli Aziz TÜTÜNCÜ sorunların son kurbanı

ÇORUM 2 Haziran 2016 20:12
Videoyu Aç Adliye Personeli Aziz TÜTÜNCÜ sorunların son kurbanı
A
a

Çorum Adliye Personeli Aziz TÜTÜNCÜ'yü anma adına bugün adliye önünde Çorum Memur-Sene bağlı Büro sen şube başkanı Erdoğan Cengiz, Basın açıklaması yaptı.Şube Başkanı Cengiz Tütüncü'nün bu sorunlar yumağının son kurbanıdır maalesef. Onun kaybı karşısında, dillerimiz suskunlaşmak ta ve kardeşimizin ailesine bu trajediyi nasıl izah edeceğimizi bilememekteyiz.

Çorum Büro Memur-Sen Şb.Bşk Erdoğan  CENGİZ  

Sayın basın mensupları, değerli arkadaşlar,
Değerli adliye çalışanımız, kardeşimiz Aziz TÜTÜNCÜ, bir beyin kanaması geçirerek dün aramızdan ayrıldı. Bunun derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Ölüm evet Hak’tan gelen bir emir, ancak yine de dayanılması zor bir acı.
Sayın basın mensupları,

Adli ve idari yargı mercilerinde her gün binlerce dosya işlem görmekte, yüzlerce dosya da kayıtlara girmektedir. Her geçen gün artan iş yüküne paralel olarak adliye personelinin göstermesi gereken fedakarlıklar da gün geçtikçe çoğalmaktadır. Adliye personeli ileri demokrasi için, ülkesi için, vatandaşlar için, adalet için gecesini gündüzüne katarak mesai mefhumu gözetmeden çalışmaktadır. Herkese adalet dağıtılan adliyelerde, maalesef çalışanlara adaletli davranılmamaktadır. Personel, çok çalışmakta ancak emeğinin karşılığı olan ücreti alamamakta, özlük hakları her geçen gün erimektedir. Hatta çalışanların var olan hakları da elinden alınmaktadır. Kendinden, ailesinden fedakârlıkta bulunarak özveri ve büyük gayretle çalışan kurum personelinin çalışma azmi kırılmaktadır.
Bütün bunların üzerine İş ortamından kaynaklanan anlayışsızlıkları da eklediğimizde karşımıza hepimizi üzen ve telafisi imkansız trajediler çıkmaktadır.

Değerli çalışanımız Aziz TÜTÜNCÜ bu sorunlar yumağının son kurbanıdır maalesef. Onun kaybı karşısında, dillerimiz suskunlaşmakta ve kardeşimizin ailesine bu trajediyi nasıl izah edeceğimizi bilememekteyiz.
Sorunların çözümü zor değildir. Kardeşimiz Aziz TÜTÜNCÜ, yaşamış olduğu sorunları bir nebze olsun giderebilmek için iki defa Adalet Komisyonu Başkanlığına müracaat etmiş, ancak bir sonuç alamamıştır. Oysa kardeşimizin sağlık sorunları bilinmektedir ve nedense bu husus dikkate alınmamıştır.

Bu konuda ilgili komisyonun vicdanları rahatlatacak bir açıklama yapmasını bekliyoruz.
Benzer bir durum bir kısım Adliye çalışanı için halen geçerlidir. Ancak sağlık raporu alan çalışanların bir mobbinge maruz kalarak haklarında soruşturma açıldığı yönünde duyumlarımız olmaktadır. Şayet böyle bir durum varsa bunun en temel insan haklarına aykırı olduğunu ve yeni trajedilere meydan vereceğini, adaletin tesis edildiği Adliye sarayından duyurmak isteriz.
        
Bu elim durumdan dolayı derin bir üzüntü duymaktayız. Bu üzüntümüzün kamuoyu ile paylaşılması, sorunun çözümüne yardımcı olacaktır.
Diğer taraftan Hakim ve savcılarımız için vefat durumunda Adliye önünde ve kurumlarında bir tören yapılmaktadır. Hatta avukatlar içinde tören yapıldığı bilinmektedir. Aynı uygulamanın diğer çalışanlar için de belli ölçüler dahilinde yapılması, bu kardeşlerimiz ve aileleri için de onore edici bir uygulama olacaktır diye düşünüyoruz. En azından vefat eden kardeşlerimizin diğer çalışanlar nezdinde bir helallik alma şeklinde düşünülebilir.

Bizler birbirimizin haklarına saygı gösterdiğimiz oranda insanız. Evet, bir kamu hizmeti görülecektir, ancak bu hizmet ne kadar önemli olursa olsun, çalışanların temel hakları inkar edilerek, ihmal edilerek yapılamaz. Kaldı ki, her birimiz için adaleti nihai anlamda arayacağımız yerler Adliyelerdir. Bu durumda insan onurunun en fazla korunduğu yerin Adliyeler ve Adli mekanizmalar olması çok açık bir zorunluluktur.
Bu vesileyle değerli kardeşimiz Aziz TÜTÜNCÜ’ye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve mesai arkadaşlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Bizler ona olan haklarımızı helal ettik. Şayet Adalet mekanizmasına da kardeşimizden helallik istiyorsa üzerine düşeni gecikmeksizin yerine getirmelidir.

Kamuoyuna duyurulur.

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam