Ahlatçı Kuyumculuk 10 Aralık'a kadar ek süre istemişti

Ekonomi 10 Aralık 2015 20:50
Videoyu Aç Ahlatçı Kuyumculuk 10 Aralık'a kadar ek süre istemişti
A
a

Milli Piyango'nun özelleştirilmesinde Çorumlu Ahlatçı Kuyumculuk ile Erg İnşaat Ortak Girişim Grubu'nun 2 milyar 750 milyon dolarlık özelleştirme parasının yatırmadığı bildirildi.Milli Piyango ihalesinde en yüksek ikinci teklif sahibi olan Erg İnşaat ile Çorumlu Ahlatçı Kuyumculuk'un, 10 Aralık'a kadar istediği ek süre saat 18.00 itibariyle doldu.

Milli Piyango'nun özelleştirme sürecinde özelleştirme bedeli yatırılmadı. Çorumlu Ahlatçı Kuyumculuk ile Erg İnşaat Ortak Girişim Grubu'nun 2 milyar 750 milyon dolarlık özelleştirme parasının yatırmadığı öğrenildi.
 
Ahlatçı Kuyumculuk 10 Aralık'a kadar ek süre istemişti

Milli Piyango ihalesinde en yüksek ikinci teklif sahibi olan Erg İnşaat ile Çorumlu Ahlatçı Kuyumculuk'un, 10 Aralık'a kadar istediği ek süre saat 18.00 itibariyle doldu.Temmuz 2014'te yapılan ikinci ihaleyi 2 milyar 755 milyon dolarlık teklifiyle Net Şans-Hitay ortaklığı kazanmıştı.
 
2 milyar 750 milyon doları yatırılmadı

Hurriyet.com.tr'de yer alan habere göre, söz konusu ortaklar kendilerine tanınan ek sürenin 15 Nisan 2015 tarihinde dolmasına rağmen özelleştirme bedelini yatıramayınca, ihale Ahlatçı Kuyumculuk-Erg İnşaat OGG'ye kalmıştı. Bugün saat 18.00'de para yatırma süresi dolan ortak girişim grubu, 2 milyar 750 milyon doları yatırmadı.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL: MİLLİ PİYANGO’YU
ÖZELLEŞTİRME İDAREMİZ AYNEN DEVAM EDİYOR

Fahri hemşehrimiz Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango ihalesinde ikinci yatırımcının bugün sözleşmeyi imzalayamadığı için 10 milyon dolar olan teminatın gelir kaydedildiğini söyledi. “Milli Piyango’yu özelleştirme irademiz aynen devam ediyor” diyen Ağbal, “En kısa sürede hazırlıklarımızı yapıp Milli Piyango’yla ilgili özelleştirme işlemlerini de tekrar yapacağız” diye konuştu


Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam