AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresine saatler kala son durum

Politika 20 Mayıs 2017 16:21
Videoyu Aç AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresine saatler kala son durum
www.hitittv.com
A
a

Yarın gerçekleşecek AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi için Ankara Spor Salonu'nda hazırlıklar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 33 ay sonra yeniden AK Parti'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 33 ay sonra AK Parti'ye Genel Başkan olarak dönüyor. Kulisler, kabine revizyonuna kesin gözüyle bakıyor.

Sondakika: ERDOĞAN'IN A TAKIMI 

Erdoğan'ın oylamaya sunulacak A tamıkı belil oldu. 19 yeni isim var. İşte o isimler Binali Yıldırım, ABDülhamit Gül, Fatih Şahin, Efkan Ala, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Fatih Şahin, Mahir Ünal, Ali Aydınoğlu, Asuman Erdoğan, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Muş, Mustafa Şentop, Vedat Demiröz,
Sondakika Çorum 
Çorum'dan MKYK Yedek Listesinde 8.Murat Yıldırım. Merkez Disiplin kurulu Yedek Üyeliğinin 2. sırasında Ahmet Sami Ceylan yer aldı.Ali Yüksel Kavuştu Listeye giremedi..

33 AY SONRA YENİDEN

Erdoğan, yarın yapılacak 3. olağanüstü büyük kongrede; eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na 27 Ağustos 2014’te teslim ettiği genel başkanlık görevini, Başbakan Binali Yıldırım’dan devralacak. Böylece, AK Parti’de 2. Erdoğan dönemi başlayacak.

"KONGRE AKŞAMINDA BİLE KABİNE DEĞİŞEBİLİR"

Erdoğan’ın genel başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte kabine revizyonunun da hemen gündeme gelmesi bekleniyor. Parti kulislerinde, “Zaman kaybetmeden 1-2 gün içinde, hatta kongre akşamında bile kabine değişebilir” değerlendirmeleri yapılıyor.

Yapılacak olası Bakanlar Kurulu değişikliğinin, kongrede revize edilecek merkez karar ve yönetim kurulu ile planlandığı belirtiliyor.

RABİA VE GENEL BAŞKAN VEKİLLİĞİ YENİ TÜZÜKTE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri anlattı. Buna göre, parti tüzüğünün 4. maddesine, 16. fıkra olarak "AK Parti, temel amaç ve hedefler doğrultusunda, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder" ibaresi eklenecek. 

Parti tüzüğüne "Genel başkan vekili, MKYK üyeleri arasından genel başkan tarafından belirlenir. Genel başkan vekili, genel başkanın verdiği görevleri ifa eder, yetkileri kullanır. 

Genel başkanın yokluğunda genel başkan vekili, MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık eder" ibaresi konulacak. Böylece Erdoğan'ın genel başkan seçilmesiyle Binali Yıldırım'ın yeni dönemdeki unvanı da "AK Parti Genel Başkan Vekili" olacak. Üç dönem yasaklaması devam edecek.

27 Ağustos 2014'te yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kongre'de genel başkanlık koltuğunu Ahmet Davutoğlu'na bırakan Erdoğan, 21 Mayıs'taki kongrede, 998 gün sonra yeniden AK Parti Genel Başkanlığını üstlenecek.



GRUP BAŞKANI SEÇİLECEK

Erdoğan’ın genel başkan olmasının ardından, AK Parti TBMM Grup Başkanlığı’na Başbakan Yıldırım’ın getirilmesi için grupta seçim yapılacak. Bu amaçla AK Parti TBMM Grubu’nun çarşamba günü kapalı bir grup toplantısı yapması planlanıyor.

Kapalı grup toplantısında Başbakan Yıldırım, grup başkanı seçilecek. Kapalı grupta, grup başkanvekillerinin de değişebileceği ifade ediliyor. Bazı grup başkanvekillerinin bakan olarak atanabileceği kaydediliyor.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Bu arada kongre ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Türkiye’nin 81 ilinin yanı sıra bu kongrede ilk kez AK Parti’nin Avrupa teşkilatı olan Avrupa Türk Demokratlar Birliği üyeleri de kurumsal olarak yer alacak.

100 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR

Yaklaşık 100 bin partilinin katılması beklenen kongrenin yapılacağı salonda da hazırlıklar son aşamaya geldi.

 

www.hitittv.com
Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam