AK PARTİ ADAY TANITIM TOPLANTISINA HAZIRLANIYOR

Politika 14 Nisan 2015 22:40
Videoyu Aç AK PARTİ ADAY TANITIM TOPLANTISINA HAZIRLANIYOR
A
a

Ak Parti’nin 2015 genel seçimleri için milletvekili adaylarının tanıtılacağı Ankara Arena’da hazırlıklar devam ediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 genel seçimleri için 81 İl'in milletvekili adaylarını yarın saat 10.00’da Ankara Arenaspor Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantıyla tanıtacak.

Aday tanıtım toplantısına ev sahipliği yapacak Ankara Arena’da hazırlıklarda sona gelindi. Salonda devam eden hazırlıkları inceleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Şentop, seçime de, yarına da hazır olduklarını belirterek, “Yarın önce beyannamemiz açıklanacak en önemli bölümü bu. Başbakanımız beyannameyi kamuoyuyla paylaşacak. Onun dışında beyannameyle ilgili bazı seçim sloganlarımız bunun içerisinde olur burada. İpucu yok. Yarın hepsi. Ayrıca seçim şarkılarımızda var.

AK Parti yenilik sürpriz yapmayı sever. O bakımdan kediydi falan gibi bir şeylerle bir iki gün ömrü olacak Reklam yapan partiler gibi değil, bizim bir sürekliliğimiz var. Hakikaten Türkiye’de şarkılar itibariyle dillerde olan 2002’den bu yana kullanılan şarkılarımız var. Geçen sanıyorum CHP’li bir yazar internette yazmış, iyi şarkılardan bahsediyor. Kendisi CHP’li olduğu halde AK Parti’nin 2010 yılındaki şarkısını çalmaya başladığında kendisinin de kıpırdanmaya başladığını yazmış. Böyle bir şarkı olmalı diyor etkilemeli farklı görüşten de olsa kişileri. O bakımdan yarın sürpriz olacak tabi. Güzel şeyler var” diye konuştu.


“SEÇİM BEYANNAMESİ BİZİM 4 YILLIK DÖNEMİ, ÇALIŞMALARI, YAPACAKLARIMIZI KAPSAYAN BİR METİN”

Beyannamede başkanlık sisteminin nasıl yer alacağıyla ilgili Şentop, “Seçim beyannamesi bizim 4 yıllık dönemi, çalışmaları, yapacaklarımızı kapsayan bir metin. Burada Başkanlıkta yeni Anaysa'da bunun bir bölümü. Sadece elbette bundan ibaret değil. Yeni anayasa 2011 seçimleri öncesinde de bizim vaadimizdi. Bu seçimde de yeni anayasayı yapabilecek bir gücü milletimizden talep ediyoruz. Tek başına anayasa yapacak bir gücü. Bunu denedik 2011’den sonra yapamadık diğer partilerle beraber. Dolayısıyla yeni anayasa en önemli bölümlerden başlıklardan birisi olacak diğer başlıklarında kendine göre tabi büyük önemi var. Yeni anayasa başlığı altında da başkanlık sistemi yer alacak. Bununda yarın detaylarını Başbakanımız açıklayacak” ifadelerini kullanacak.

“ TÜRKİYE’DE HDP KÜRT SİYASETİNE, BÖLGEYE, KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞLARIMIZA NASIL BÜYÜK BİR KATKI SAĞLAMIŞ Kİ YÜZDE 100 OYUNU ARTTIRMIŞ OLABİLİR BİR YIL İÇERİSİNDE BU MANTIKLI DA DEĞİL”

8 Haziran’da beklenen tablo ve HDP’nin barajı aşarsa ya da aşamazsa nasıl bir tablonun ortaya çıkacağına ilişkin ise Şentop, şunları kaydetti:

“Bizdeki verilere göre HDP, seçim çalışmalarına anket çalışmalarına göre HDP’nin barajı aşma ihtimali gözükmüyor. Bu bir proje olarak Türkiye’nin önüne konulmaya çalışılıyor. HDP’nin barajı aşmasına dair söylentilerin HDP’nin oyunu yükselteceği varsayılıyor. Onun için anket şirketlerinin bir kısmı da dahil olmak üzere HDP’yi yüksek gösteren çalışmalar yapıyorlar. En garanti en itibar edilebilir anket çalışması seçim sonuçlarıdır. Anket çalışmalarına göre. 30 Mart’a baktığımızda yüzde 6,5 civarında oy almış bir parti. Türkiye’de bir yıl içerisinde ne oldu HDP’nin oyunu arttıracak, etkileyecek ne oldu ki yüzde 100 artış olsun. Bu yanlış bir projeyi desteklemek üzere yapılan bir politika olarak karşımıza çıkıyor.Cumhurbaşkanlığı  seçimlerinde Demirtaş’ın almış olduğu oylara bakarsak bundan hareket edersek yanlış yaparız. Orada görüldüğü gibi MHP’li bir aday Ekmeleddin Bey aday gösterildi. CHP’nin ona destek vermesi istendi.

CHP’nin önemli kısmı vermedi. Bunlar oylarını gidip başka bir isme Demirtaş’a verdiler. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını esas alarak bence bu konuda projeksiyon yapmak yanlış. 30 Martı esas alacağız. Oradan bakalım Türkiye’de HDP Kürt siyasetine, bölgeye, Kürt kökenli vatandaşlarımıza nasıl büyük bir katkı sağlamış ki yüzde 100 oyunu arttırmış olabilir bir yıl içerisinde bu mantıklı da değil.”


“BARAJI AŞTIĞI TAKDİRDE DE HDP’NİN BUGÜNKÜ MECLİS TABLOSUNUN DEĞİŞMEYECEĞİ ORTADA”

“Barajı aştığı takdirde de HDP’nin bugünkü Meclis tablosunun değişmeyeceği ortada” diyen Mustafa Şentop, “Şu anda zaten HDP’nin 37 milletvekili var. Olsa olsa birkaç milletvekili daha fazla olur barajı aştığı takdirde. Dolayısıyla bugünkü Meclis kompozisyonunu önemli ölçüde anlamlı bir şekilde değiştirecek bir tablo çıkmaz oradan da. Bu tür bu istikrarı, tartışmaları bazı gazeteciler konuşuyorlar, yazıyorlar. Bunlar anlamlı tartışmalar değil. Projenin gereği olarak sürdürülen bir tartışma bu. Biz seçimlerden sonra AK Parti’nin tek başına anayasayı değiştirecek çoğunluğu Meclis’te elde edeceği kanaatindeyiz. Milletimizin anayasa ile ilgili kararlılığı devam ediyor yaptığımız çalışmalarda da. 2011 seçimleri öncesinde biz bunu talep etmiştik. Milletimiz bize hep beraber yapın diye bir milletvekili sayısı verdi ama bunu hep beraber yapamayacağımız muhalefet partilerinin buna hazır olmadığı ortaya çıktı. Dolayısıyla bu sefer, milletimiz bize tek başına yeni anayasayı yapabilecek bir gücü verecek. Biz de bunu talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR KISA SÜRELİ DAYANIKSIZ TÜKETİM MALZEMESİ GİBİ BİRKAÇ GÜNLÜK ESPRİLER BUNLAR”

CHP’nin alkışına karşı nasıl bir kampanya yaptıklarına ilişkin Şentop, “Bunlar kısa süreli dayanıksız tüketim malzemesi gibi birkaç günlük espriler bunlar. Bunlarla bir seçim dönemini iki aya yaklaşan bir dönemi taşıyabilmek, sürdürebilmek mümkün değil. Bizim seçim şarkılarımız daha sonraki dönemde de kullanılan beğenilen ilgiyle dinlenen şarkılar oluyor. Sloganlarımız yine aynı şekilde. Biz bir seçimlik değil, sürekli insanların zihninde kalabilecek gönüllerinde iz bırakacak çalışmalar yapıyoruz.

CHP’nin yapmış oldukları mitingde de gördüm. Ben aslında daha iyi performans bekliyordum çalıştıkları bu yeni kampanya ekibiyle beraber ama şuan başlangıç pek parlak olmadı. Bir söz vardır tarihimizde; ‘başlangıcı parlak olanın sonu da parlak olur’ diyor. Parlak bir başlangıç yok CHP için iyi başlayamadı” şeklinde konuştu.


Sloganlar ve müziklerin yarın sürpriz olacağını ifade eden Şentop, “Öncekileri aratmayacak güzel şeyler var içinde” dedi.

Davetliler arasında sürpriz isimlerin olmayacağını söyleyen Şentop, adayların, mevcut milletvekillerinin il başkanlarının, belediye başkanlarının, belediye meclis üyeleri gibi teşkilatta görev yapanların bulunacağını anlattı.

“BİZİM ŞUANA KADAR Kİ KAMPANYALARIMIZIN ANA OMURGASI, ANA HATLARIYLA, İLKELERİYLE DEVAM EDECEK ELBETTE”

AK Parti’nin ilk defa seçime Recep Tayyip Erdoğan  olmadan gittiğini ve daha önceki tanıtım toplantılardan farklı ne görüleceğiyle ilgili Şentop, “AK Parti’de aday listemizde de aynı şey var. Bir taraftan bir süreklilik, temel eksen itibariyle, bir tarafta da yenilik, değişiklik oluyor. Burada da bizim şuana kadar ki kampanyalarımızın ana omurgası, ana hatlarıyla, ilkeleriyle devam edecek elbette. Bazı ufak tefek farklılıklar olur, sürprizler olur” dedi.

Arena’daki toplantıda Başbakan Davutoğlu önce seçim bildirgesini açıklayacak. Ardından 81 ilin adayları  Adana’dan başlayarak alfabetik sıraya göre il il sahneye çağırılarak tanıtılacak.


Şentop: "Seçim Beyannamez 200 Sayfa Civarında Olacak"


Ankara Spor Salonu'nda hazırlıklar- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un açıklamaları AK Parti seçim beyannamesi ve aday tanıtımı toplantısı-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, yarın Ankara Arena'da düzenlenecek toplantıyla partisinin 200 sayfa civarında olması beklenen seçim beyannamesini açıklayacak-Yaklaşık 500 gazetecinin akreditasyon yaptırdığı toplantıda, AK Parti'nin genel seçimdeki adayları, kullanılacak sloganlar ve seçim şarkılarının bir bölümü tanıtılacak-AK Parti'nin geçmişte seçim müziklerini hazırlayan ve bu seçimlerde milletvekili adayı olan sanatçı Işılak'ın yeni çalışmasının da tanıtılması bekleniyor-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: -"Başbakanımızın akademisyen olması hasebiyle bu tür metinlerin hepsiyle ilgili dikkatle ve bizzat çalıştığını söyleyebilirim. Bununla ilgili de bizzat kendisi çalışıyor"-"Beyannamede hukukla ilgili bir çok alanda hususlar var. Yeni anayasa da bunlardan biri tabii, en önemlilerinden birisi, bir başlık. Bunun içerisinde başkanlıkla ilgili bir bölüm de muhakkak beyannamede olacak"-"(CHP'nin tanıtım filmi)Böyle magazinle kalıcı siyaset yapmak mümkün değil. Magazin de siyasetin bir alanıdır ama tamamen siyaseti bunun üzerine oturtmak yanlış olur" AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Ankara Spor Salonu'nda partisinin seçim beyannamesini açıklayacak ve milletvekili adaylarını tanıtacak.



Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam