AK Parti Çorum İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu Ahilik haftasını kutladı

ÇORUM 26 Mayıs 2016 21:53
Videoyu Aç AK Parti Çorum İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu Ahilik haftasını kutladı
A
a

Bu duygularla; Bu yıl, 23-29 Mayıs tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz 29. Ahilik Haftası münasebetiyle Ahilik teşkilatının kurucusu ​Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle, minnetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın ‘Ahilik Haftası’nı kutluyorum.

AK Parti Çorum İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu yaptığı ahilik haftası açıklamasında; Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en somut örneklerinden birisi olan ve temelleri 13. yüzyılda ‘Elini, sofranı, kapını açık; gözünü, dilini, belini bağlı tut.’ diyen gönül adamı Ahi Evran-ı Veli tarafından esnaf ve sanatkârlar birliği olarak atılan Ahilik Teşkilatı, Anadolu’da ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, akli selimi, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, merhamet, hoşgörü, sevgi, saygı, kardeşlik, cömertlik, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve adalet kavramlarını öğütleyen, millet ve devlet hayatını en iyi, en güzel, en doğru ve en mükemmel ölçülerde düzenlemeyi, teşkilatlı hâle getirmeyi, amaçlayan bir kurumdur. Anadolu kültürünün en önemli miraslarından biri olan Ahilik sisteminde din, dil, ırk farkı gözetmeden herkesi eşit gören, böylece milli bütünlüğün ekonomik temellerini koruyan sosyal bir model olarak herkese eşit davranmayı öğütleyen Ahi Evran-ı Veli’nin düşüncelerini ve Ahilik geleneğini yaşatmak hepimizin borcudur. Ahilikteki iş ilişkileri İslamiyet’e ve kadim geleneklerimize dayanmaktadır.

Ticaret ve ekonomi alanında esnaf ve sanatkârımıza olduğu kadar sosyal ve kültürel alanda da tüm halkımıza yol gösterici olan Ahilik Teşkilatı ve değerlerinin, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin milli ve manevi değerlerini muhafaza etmeye ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu duygularla; Bu yıl, 23-29 Mayıs tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz 29. Ahilik Haftası münasebetiyle Ahilik teşkilatının kurucusu
Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle, minnetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın ‘Ahilik Haftası’nı kutluyorum.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam