Ak Parti Çorum Milletvekili Sami Ceylan "Önceliğimiz Kadın İstihdamını Artırmak" dedi.

ÇORUM 7 Mart 2016 16:57
Videoyu Aç Ak Parti Çorum Milletvekili Sami Ceylan "Önceliğimiz Kadın İstihdamını Artırmak" dedi.
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami  Ceylan, yayınladığı kutlama mesajında

“Bizim medeniyetimiz kadına anneye büyük değer veren hatta kadına hakanın yanında yer veren bir medeniyettir. Böyle bir medeniyetten beslenen toplumumuz için AK Parti hükümetleri olarak iktidara geldiğimiz günden itibaren kadınlarımız için birçok yasal düzenleme yaptık” dedi. Önceliklerinin kadın istihdamını artırmak, kadın işverenlerin, kadın yöneticilerin sayısını üst seviyelere çıkarmak olduğunu vurgulayan Ceylan, bir toplumun kadınıyla, erkeğiyle birlikte gelişebileceğinin altını çizdi.

Milletvekili Ceylan’ın Dünya Kadınlar Günü açıklaması şu şekilde: “Yaşamımızın doğumundan ölümüne her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati, karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum. Hayatımızın yarısı hatta çok daha fazlasını oluşturan, Türkiye Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız üstlendikleri misyonu yaşatma görevini ülkemizin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yerine getirmiş, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.

Bizim medeniyetimiz kadına anneye büyük değer veren hatta kadına hakanın yanında yer veren bir medeniyettir. Böyle bir medeniyetten beslenen toplumumuz için AK Parti hükümetleri olarak iktidara geldiğimiz günden itibaren kadınlarımız için birçok yasal düzenleme yaptık. Anayasa değişikliği ile kadınlara pozitif ayrımcılık getirdik, nüfusu elli bin geçen belediyelere kadın sığınma evi açma zorunluluğu getirdik, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanununu çıkarttık, hamile ve doğum yapan memur hanımlara nöbet ve gece vardiyası muafiyeti getirdik, bağımsız çalışan kadınlar için ilk defa sigorta kapsamında emzirme ödeneği getirdik, gebelik halinde iş görmezlik ödeneği analık yardımı olarak ödenmeye başlandı, aile danışma merkezlerinin sayısını artırdık, kadınlarımızın evde ticari amaçla ürettikleri ürünler vergiden muaf tutuldu, binlerce kadınımıza mikrokredi projesi çerçevesinde kredi verdik, tarımsal faaliyette bulunan tüm kadınlarımıza sigorta hakkı getirdik, kadınlarımızın her kademede siyasette temsili %100’den daha fazla artırdık.

Kadınlarımızın toplumsal ekonomik ve siyasal yaşamda daha fazla rol üstlendiklerinde üretici güçleriyle ülkemizi her bakımdan daha fazla güçlendireceklerine inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar tüm kadınlarımızın bu özel günlerini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam