AK PARTİ'DE DAVUTOĞLU STANDARDI GETİRİLDİ

Politika 29 Ağustos 2015 20:16
Videoyu Aç AK PARTİ'DE DAVUTOĞLU STANDARDI GETİRİLDİ
A
a

2001 değerlerine dönülmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu "Biz, halka kibirle bakmayan, ahlak ve erdem hareketiyiz" dedi. "Hayat standardımda değişiklik görürseniz hesabını sorun" açıklamasında bulunan Davutoğlu "eğer ben sizde bunu görürsem bilin ki hesabını sorarım" diyerek AK Parti için standardını açıkladı.

"Kurucu değerlerimizi yaşatmak hepimizin görevidir bizim kurucu değerlerimizde kibir yoktur" diyen Davutoğlu, "liderlik sultası değil biz bir ortak akıl hareketiz. Biz, halka kibirle bakan hareket değiliz, ahlak, erdem hareketiyiz" diyerek standardını açıkladı. 
 
"Erdemliler Hareketi olarak 2001'de hangi değerleri öne çıkardıysak onu savunacağız" diyen Davutoğlu şöyle devam etti:
 
"Değerlerin nesilden nesile yenilenerek aktarılması lazım"

"O günlerdeki tespitler bugün için de geçerli, onun için ben kurucu değer ve ilkeler diyorum. AK Parti'nin kurucu değer ve ilkelerinin nesilden nesile aktarılması lazım, ama yenilenmesi de lazım. Kibirle, bir şatafatla, lüksle kısa dönemli hayat standardının değişmesiyle eğer malul hale gelirsek biz özümüzü kaybederiz.
 
"Hayat standardımda değişiklik görürseniz hesabını sorun"

Çok açık bir şekilde arkadaşlarıma değişik toplantılarda söyledim; 'bana bir emanet tevdi ettiniz. Benim şu akademik geçmişim var, 30 yaşında dünyanın değişik yerlerinde ders verecek, birkaç üniversiteden birikimim var, eşimin kariyeri var, babam, ailem bir ticaret erbabıydı, ondan intikal eden de belli. Benim hayat standartlarım bu işe çıkarken belli, şu anda belli. Eğer benim hayat standardımda öngörülenden farklı bir şey görürseniz benden hesabını sorun, eğer ben sizde görürsem bilin ki hesabını sorarım.'
 
"Kamu imkanlarıyla gücünü pekiştirenlerin aramızda işi yok"

Çünkü siyaset kamu otoritesi sadece ve sadece insanın kendi kabiliyetini, birikimini kamunun imkanına sunduğu bir alan halinde olursa ahlaki temeli olur ve gerçek hedefine ulaşır. Kamunun sunduğu imkanlardan hareketle kendi gücünü pekiştirmek isteyenlerin AK Parti hareketinin içinde yeri yok.
 
"Bize dadananlar olabilir, halka kibirle bakanlar çıkabilir aramızdan ama..."

Olabilir ki dadananlar olur, her harekette olur, olabilir ki şu veya bu şekilde halka kibirle bakanlar çıkabilir aramızdan, ama aramızda barınmamalı. Olabilir ki ben ne yaparsam yapayım kimse benden hesap sormaz diyenler her yere tevessül ettiği gibi bize de tevessül edebilirler, ama bizim aramızda barınamazlar. Şimdi üzerimize dalga dalga yapıştırılmak istenen algılar var. 17-25 Aralık demokratik olarak seçilmiş bir başbakana yönelik bir darbe hareketiyle, 'o dönemin başbakanı' diye savcının yazdığı iddianame var. Hal böyleyken buradan hareketle AK Parti üzerinde iz bırakmak isteyenler hiçbir şekilde bu hedefe ulaşamazlar."
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam