Ak Parti'de İlçeler Netleşiyor

ÇORUM 1 Aralık 2018 12:26
Videoyu Aç Ak Parti'de İlçeler Netleşiyor
A
a

AK Parti’de ilçe belediye başkan adaylarının isimleri belirlendi, ancak son ve nihai kararı Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Bilindiği üzere, geçtiğimiz hafta ilçelerle ilgili olarak yerel yönetimler başkanlığında oluşturulan komisyonda İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu ve ilçe başkanları...


Bilindiği üzere, geçtiğimiz hafta ilçelerle ilgili olarak yerel yönetimler başkanlığında oluşturulan komisyonda İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu ve ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda değerlendirme yapıldı.Teşkilat ve milletvekillerinin görüşleri doğrultusunda komisyon tarafından mevcut başkanlardan bazıları ile yola devam edilmesi, bazı ilçe başkanlarının aday gösterilmesi ve bazı ilçelerde de başkanların değiştirilmesi yönünde prensip kararı alınmıştı.

Siyasi kulislerden edinilen bilgiye göre, komisyonda İskilip’te Recep Çatma, Bayat’ta Ekrem Ünlü, Uğurludağ’da Remzi Torun, Ortaköy’de Taner İsbir, Boğazkale’de Osman Tangazoğlu ile devam edilmesi yönünde prensip kararı alındı.
Ancak, son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Bir diğer gelişme ise, ilçe başkanları konusunda gelişti. Dün genel merkez teşkilat başkanlığı talimatları doğrultusunda Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, Alaca İlçe Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Mecitözü İlçe Başkanı Alişan Yaşar ve Dodurga İlçe Başkanı Abdullah Uysal’ın istifası alındı.

İstifası alınan ilçe başkanlarından İlyas Özkan’ın Sungurlu, Halil İbrahim Şaltu’nun Alaca, Alişan Yaşar’ın da Mecitözü Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu ilçelerle ilgili de son kararı yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği öğrenildi.Dodurga İlçe Başkanı Abdullah Uysal’ın da il genel meclisi üyesi adayı gösterilmesi bekleniyor.

Diğer yandan Dodurga için Mustafa Aydın, Kargı için Zeki Şen, Oğuzlar İçin Muzaffer Yıldırım isimlerinde karar kılındığı öğrenildi. Osmancık ve Laçin ile ilgili ise teşkilatların fikirleri alındığı, öne çıkan 3 isimden birinde karar kılınacağı belirtiliyor.

AK Parti’de ilçe adaylarının önümüzdeki hafta içerisinde kesinleştirilerek açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam