Ak Parti'de Meclis üyelikleri belirlendi

ÇORUM 14 Şubat 2019 18:43
Videoyu Aç Ak Parti'de Meclis üyelikleri belirlendi
A
a

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta başkanlığında oluşturulan komisyon toplantısında Belediye ve İl Genel Meclis üyelikleri belirlendi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı MKYK üyesi  Leyla Şahin Usta başkanlığında oluşturulan komisyon toplantısında Belediye ve İl Genel Meclis üyelikleri belirleniyor.  Genel Başkan Yardımcısı Usta, sosyal medya hesabından paylaştığı komisyon fotoğrafının üzerine, “Gönül Belediyeciliği ile hizmet edecek kadroların belirlenmesi için leblebi diyarı Çorum’dayız.” açıklamasını yazdı. 

Usta’nın başkanlık ettiği toplantıya AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin, Gençlik Kolları MKYK Üyesi İsmail Sağlam, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur katıldı. Toplantıda il, ilçe ve belde belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyeliklerinin görüşüldüğü öğrenildi. 

 

Çorum Belediye başkan  Adayı Halil İbrahim Aşgın sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.
Belediye ve il genel meclisi aday tespit komisyonumuz an itibariyle çalışmalarını tamamlamıştır...

AK Parti Genel Başkan Yrd’mız İnsan Hakları Bşk’mız Konya Milletvekilimiz ve Komisyon Bşk’mız Dr.Leyla Şahin Usta’ya, Komisyon Üyelerimiz Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yrd’mız Sivil Toplum ve Halka İlişkiler Bşk’mız Kütahya Milletvekilimiz Ceyda Çetin Erenler’e ve Gençlik Kolları MKYK Üyemiz Müştak Akdağ’a #TevazuSamimiyetGayret ve #GönülBelediyeciliğiile hizmet edecek AK kadroların belirlenmesindeki özverili çalışma ve gayretleri için kalbi şükranlarımı sunuyorum... Genel Merkezimizin nihai onaylarıyla son şeklini alacak olan adaylarımız il merkezimiz, ilçelerimiz ve beldelerimiz için hayırlı olsun...



İllerin ardından ilçe adaylarını açıklamaya başlayan AK Parti'de; belediye ve il genel meclis üyelerinin belirlenmesi için de çalışmalar sürdürülüyor.
Çorum Belediye ve iL genel meclisi adaylarının belirlenmesi sırasında üç aşamalı bir komisyon kurulacak.

İlk aşamada ilçe ve belde adayları, o ilçenin teşkilatı tarafından değerlendirilecek. Daha sonra bu değerlendirme il başkanlığına gönderilecek. İl Başkanlığı o ilin adayı ve teşkilat yöneticileri listelerde ikinci bir değerlendirme gerçekleştirecek. İllerde yapılan değerlendirme rapor halinde Genel Merkeze gönderilecek. Genel Başkan Yardımcılarının başında olduğu komisyon kendi bölgeleri için değerlendirme yapacak ve listelere son şekil verilecek.

Belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için kriterler de belirlendi. Buna göre, mühendis, mimar, çevre mühendisi, hukukçu, mali müşavir, şehir planlamacısı, muhasebecilere öncelik tanınacak. Bunun yanı sıra belediye başkan adayı ile akrabalık ilişkileri bulunan, belediye ile iş ilişkisi olan isimler de listelere alınmayacak. Değerlendirmeler en geç 19 Şubat tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam