AK Parti'den YSK'ya son bir yeni dilekçe!

ÇORUM 21 Nisan 2019 04:07
Videoyu Aç AK Parti'den YSK'ya son bir yeni dilekçe!
A
a

AK Parti'den YSK'ya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için bir ek dilekçe gönderdi. KHK ile kamudan çıkarılan seçmenlerin olduğu listeler için ek dilekçe sunuldu...

 

AK Parti'den İstanbul için YSK'ya yeni dilekçe!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz duyurdu. Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada, İstanbul seçimleri için KHK ile kamu hizmetinden çıkarılmış 14 bin 712 kişinin oy kullandığı tespit edildiğini söyledi.

Ak Parti, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK), İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesine ilişkin itiraza Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan çıkarılan seçmenlerin oy kullandığı listeyi ek dilekçe olarak sundu.

Mahkeme kararı ile kısıtlı olan 424 kişiyi daha belirlediklerini söyleyen Ali İhsan Yavuz, söz konusu seçmenlerin bulunduğu listeyi YSK'ye ilettik dedi.

AK Parti, İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin olağanüstü itiraz dilekçesini 16 Nisan'da YSK'ye vermişti.

Ak Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu yer alıyordu. Ayrıca dilekçede, oy kaydırmaları, kayıp oy pusulaları, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarında usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti.

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçim sonuçlarına itirazını yapmıştı. Ayrıca itirazın içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimin sonuçlarına itirazları da yer alıyordu. Talep YSK tarafından kabul edilmişti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam