Ak Parti FETÖ terör örgütü üyelerinden arınmak için,İl - İlçe kongrelerinin erkene alınacağı siyasi kulislerde konuşulmaya başladı

ÇORUM 22 Ağustos 2016 20:01
Videoyu Aç Ak Parti FETÖ terör örgütü üyelerinden arınmak için,İl - İlçe kongrelerinin erkene alınacağı siyasi kulislerde konuşulmaya başladı
A
a

AK Parti’de il ve ilçe kongreleri ne zaman? Ak Parti FETÖ terör örgütü üyelerinden arınmak ve muhtemel sızmaların önüne geçmek için İl ve İlçe kongrelerinin erkene alınacağı siyasi kulislerde konuşulmaya başladı.


Ak Parti'de normal kongre sürecinin 2017 yılı Haziran ayında başlayıp, yıl sonuna kadar bitirilmesi gerekirken; AK Parti'de belde, ilçe ve il kongrelerine yönelik erken takvimin ele alındığı konuşulmaya başladı. Ak Parti bu kararıyla teşkilatları gözden geçirerek, tekrardan yenileceği belirtiliyor.

Ocak ayına kadar İlçe kongrelerinin bitirilmesi ve İl kongrelerinin yapılması planlanıyor. Kongrelerde Tek liste kararı ve Merkez onaylı yönetim kurulu Listesi ince elenip sık dokunacak. İkinci bir Başkan aday adayı olmayacak.

Kulislerde AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, teşkilatlara çok sayıda ihbar geldiğini söyledi. Yazıcı birbirlerini siyasi rakip olarak gören bazı kimselerin yalan ihbarda bulunabileceğini, bu sebeple ihbarların çok sağlıklı değerlendirilmesi gereken konular olduğunu söylemişti.

AK Parti yetkilileri,15 Temmuz sonrası teşkilatın yoğun çalıştığını, bu yoğun çalışma temposu içerisinde bir insanın uzun süre kendisini saklamasının mümkün olmadığını belirtiyorlar. Bazı yetkililer;"Bu örgüt takiyyeyi çok iyi beceriyor. Sızma olabileceği ihtimaline karşı sürekli çalışmalar yapıyoruz diyorlar. Ak Parti Genel Merkezi'nin 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından 2014 yılında ve 2015’te yaptığı kongrelerde çok titiz bir çalışma gerçekleştirerek paralel unsurları büyük oranda temizlediklerini sanıyorlar." diye açıklama yapıyorlar.

Yetkililer, "Çorum AK Parti içinde etkin yerlerde sızmaları mümkün değil ama teşkilatın uç kısımlarında çok etkili olmayan yerlerde yönetim kurulu üyeleri olabilir" düşüncesine hakim.



 




 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam