ÇORUM DEMİRYOLU VE OTOBAN YOLU 62.HÜKÜMET PROGRAMINDA YER ALMIŞTI.
ÇORUM’A DEMİRYOLUYLA BİRLİKTE İKİ OTOYOL YAPIMIDA HÜKÜMET PROGRAMINDA
DAVUTOĞLU'NA DEMİRYOLU TEŞEKKÜRÜ
ÇORUM VE SAMSUN’DAN ORTAK AÇIKLAMA Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 62. Hükümet Programı’nda Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı demiryolu yapımının yer alması güzergahta bulunan iller tarafından memnuniyetle karşılandI
YENİ BAŞBAKANA DEMİRYOLU TEŞEKKÜRÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 62. Hükümet Programı’nda Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı demiryolu yapımının yer alması güzergahta bulunan iller tarafından memnuniyetle karşılandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. Hükümet Programı’nı kamuoyuna açıkladı. Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı hükümet programında; Samsun ve bölgenin en büyük taleplerinden bir tanesi olan demiryolu konusu da yer aldı.
Davutoğlu, 62. Hükümet Programı’nı açıkladığı konuşmasında, hızlı demiryolu hatları ve bunlara yönelik gar inşası yapım çalışmalarına devam ettiklerini belirtti ve ‘Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı demiryolu hatlarının yapım çalışmalarına başlayacaklarını’ söyledi.
ÇORUM VE SAMSUN’DAN ORTAK AÇIKLAMA
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu ve Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ortak bir açıklama yaparak, TR83 Bölgesi’nin kalkınmasına ve gelişmesine hayli katkı sağlayacak olan demiryolu yatırımının 62. Hükümet Programı’na alınmasından dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ettiler.
Murzioğlu ve Başaranhıncal yaptıkları yazılı açıklamada, “Bölgemizin kalkınması açısından önemsediğimiz demiryolu yatırımının gerçekleşeceğine dair bugüne yapılmış en net açıklama, Sayın Başbakan tarafından bugün yapılmıştır. Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale-Ankara demiryolu hattımızın yapılacağını açıklamasından dolayı Sayın Başbakanımıza teşekkür ederken, gelişmelerin bundan sonra da tarafımızca takip edileceğinin bilinmesini isteriz. Konu ile ilgili daha önce hazırlayarak kamuoyunun bilgisine sunduğumuz görüşlerimiz ve raporlarda da beyan ettiğimiz üzere bölgemize inşa edilecek demiryolu hattı, kısa süre içerisinde kendisini amorti edecek ve bölgemizin gelişmişlik düzeyini daha yukarı noktalara çekecektir” dediler.
*********************************************************************************************
1 KASIM SEÇİMLERİ İÇİN AK PARTİ'NİN EKONOMİ PROGRAMINDAN BAZILARI
25 İl'de miting, her il için ayrı seçim programı
AK Parti'nin seçim beyannamesi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik koordinesindeki bir ekip tarafından yenilendi.
Milliyet gazetesinin haberine göre, beyanname üzerinde son rötuşları yapacak olan Başbakan Davutoğlu 4 Ekim'de Ankara Arena'da Seçim Beyannamesi'ni açıklayacak. Davutoğlu bu kez "tekno seçim kampanyası"na odaklanacak. 25 civarında ilde miting yapacağı belirtilen Davutoğlu'nun gittiği her ilde farklı programlar yürüteceği kaydedildi.
Bu kapsamda STK'larla buluşma, ev ziyaretleri, esnafla sohbet gibi organizasyonlar Davutoğlu'nun gündeminde olacak.
Kurmaylar sahaya inecek
7 Haziran sonuçlarının kapsamlı analizi sonrası listelerde köklü değişime gedin ve "İlk günkü aşkla Haydi Bismillah" diyen Davutoğlu, partinin başarılarıyla öne çıkan isimlerini üç dönem kuralının da esnetilmesiyle ön saflara sürmüştü. Bekir Bozdağ'dan, Binali Yıldırım'a, Ömer Çelik'ten Mehmet Ali Şahin'e kadar isimler yine sahada olacak.
100 sayfayı geçmeyecek, projeler net olacak
AK Parti, beyannamesinin içeriğinde de revizyona gidecek. AK Parti, bu kez 100 sayfayı geçmeyecek, yeni projelerin kısa ve net biçimde aktarılacağı bir beyannameyi kamuoyuna açıklayacak. AK Parti, son kongresiyle oluşan yeni yönetimi ve milletvekili aday listelerinde yaptığı revizyonların ardından tek başına iktidar günlerine dönmek istediği 1 Kasım seçimleri için seçim beyannamesini de “2002" ruhuyla şekillendiriyor.
AK PARTİ'NİN VAATLERİ:
Kulislere yansıyan bilgilere göre bildirgede yer alması planlanan bazı vaatler şöyle:
- Emeklilere bu yıl yapılan 100 liralık artış, bin 100 TL'nin üzerinde maaş alanlara da yansıtılacak.
- Emeklilere yılda bir kez ikramiye verilecek.
- Çalışan emeklilerden prim alınmaması sağlanacak.
- Emeklilere faizsiz, geri ödemesi kolay kredi imkanı tanınacak.
- Sözleşmeli memurlara kadro imkanı sağlanacak, taşeron uygulması daha sağlıklı yapıya kavuşturulacak.
- Esnek çalışma modelleriyle ilgili düzenleme çıkarılarak, istihdam teşvikleri yenilenecek.
- İşsizlik sigortasından yararlanma koşulları esnetilecek. Yararlanma süresi uzayacak.
- Türkiye iş Kurumu, meslek başvurularında sigortalı çalışanı olmayan ailelere öncelik verecek. Böylece her evde en az bir çalışan olması ve herkesin sosyal güvenceye kavuşması sağlanacak.
- Kadınların çalışma hayatına katılımını artırmak amacıyla kreş sayısının artması için teşvik düzenlemesi hayata geçirilecek.
- Okul saatleri çalışma saatleriyle uyumlu hale getirilecek.
- Üniversite mezunlarına iş buluncaya kadar “harçlık", kendi işini kuracak gençlere hibe kredi verilecek.
- Müracaat eden tüm öğrencilere yurt, isteyene kredi ve ihtiyaç sahiplerine burs sağlanacak.