Ak Parti ilçe Adayları hafta içi açıklanıyor

ÇORUM 23 Aralık 2018 14:08
Videoyu Aç Ak Parti ilçe Adayları hafta içi açıklanıyor
A
a

Sondakika haber: Ak Partinin Çorum İlçe Belediye Başkan Adaylarında sona gelindi.Ak Parti Genel merkezinde Son Rütuşlar yapılıyor...

Çorum İlçe Belediye başkan adayları 2019 31 Mart  son dakika açıklamalarımızı yakından takip ediyorlar.
Son yapılan açıklamada Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Belediye başkan adaylarının bu hafta içinde açıklanacağını söyledi.  

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım hız kazanırken AK Parti’de il adaylarından sonra ilçe adayları için mesai yürütülüyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz hafta çalışmalarının bir bölümünü yerel seçim hazırlıklarına ayırdı. Erdoğan kendisine sunulan ilçe adaylarının belirlenmesi için hazırlanan raporları inceledi. Gerçekleştirilen son çalışmalarla birlikte AK Parti’nin ilçe adaylarıyla ilgili mesaisini yüzde 90 civarında tamamlandığı ifade edildi.

İttifak yerleri açıklanacak
Bu zamana kadar 74 şehirde belediye başkan adayını kamuoyuna duyuran AK Parti, MHP ile ittifak yapacağı iller ve İstanbul ile buraların ilçe belediye başkan adaylarını da önümüzdeki süreçte açıklayacak. Çalışmaların tamamlanması için yeni haftada da ilçe mesaisi sürecek. Aday belirlenme sürecinde saha araştırmaları ve anketler göz önünde tutuluyor.

Teşkilata jest gündemde
Nüfusu 30 binin altında olan ilçelerle ilgili olarak teşkilatın değerlendirmelerine de hassasiyet gösteriliyor. Çalışmaların tamamlanması sonrasında yeni yılla birlikte ilçe adaylarının büyük bir bölümün kamuoyuna açıklanması planlanıyor. İstanbul ve Ankara için ayrı ayrı programlar yapılacak. Diğer geri kalan yerler için ise adaylar gruplar halinde tanıtılacak.

Meclis üyeliği mesaisi
İl ve İlçe belediye başkan adaylarının açıklanması sonrasında ise belediye meclisleriyle ilgili listelere ağırlık verilecek. Belediye meclislerinde özellikle kadın, genç ve engelli adayların listelerde kendilerine yer bulması bekleniyor. Yine belediye meclislerinde kentte söz sahibi olan kanaat önderlerine de şans tanınması planlanıyor.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam