AK Parti MYK toplanıyor,AK Parti kongresi 22 Mayıs'ta

Asayiş haber 4 Mayıs 2016 10:12
Videoyu Aç AK Parti MYK toplanıyor,AK Parti kongresi 22 Mayıs'ta
A
a

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, partisinin bugün düzenlenecek MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi. Öte yandan AK Parti'nin Mayıs ayı içinde olağanüstü kongre AK Parti kongresi 22 Mayıs'ta.AK Parti'de olağanüstü kongre tarihi 22 Mayıs olarak açıklandı. Kongrenin Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapılacağı öğrenildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yarın partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.Alınan bilgiye göre, Davutoğlu, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde, saat 11.00'de, MYK'yı toplayacak.

Davutoğlu, daha sonra basın toplantısı düzenleyecek.  Kongre takviminin bugün belirleneceği ve Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanacağı öğrenildi.
 

AK Parti’de, teşkilat atama yetkisin MKYK’ya devredilmesiyle başlayan süreçte ortaya çıkan tartışmaların çözüme kavuşturulması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında önemli bir görüşme gerçekleştirildi. Yetki devri farklı çevrelerde, “Genel Başkan’ın yetkilerinin alındığı” ve “AK Parti’de bir kriz olduğu” yorumlarına yol açarken  Davutoğlu’nun önceki günkü grup konuşması da, bazı çevrelerde “veda” olarak algılandı. Davutoğlu, grup sonrası topladığı MYK’da oluşan havayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşerek dağıtacağı mesajını verdi.

RANDEVU İSTENDİ

Bu çerçevede Davutoğlu, dün MYK’dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek üzere randevu talebinde bulundu. Erdoğan’dan gelen “olumlu” yanıt üzerine Davutoğlu ile Erdoğan’ın buluşma saati, önceki gece yarısında belli oldu.

‘OLAĞAN GÖRÜŞME’

Başbakanlık, resmi programında bu görüşmeyi duyururken, Cumhurbaşkanlığı da sabah, görüşmeye olağanüstü bir anlam atfedilmesinin önüne geçmeyi de amaçlayan şekilde, ‘haftalık olağan görüşme’nin yapılacağı bilgisine yer verdi. Davutoğlu, dün gün boyu Başbakanlık’ta yakın kurmaylarıyla durum değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan’ın da, Davutoğlu ile görüşmesi öncesinde kendi kurmaylarıyla bir araya gelerek çözümün nasıl bir yol haritasına oturtulacağıyla ilgili fikir alış verişinde bulunduğu bildirildi.

AÇIKLAMA MYK SONRASI

18.45’te başlayan görüşme bir saat 40 dakika sürdü. Sonrasında ise açıklama yapılmadı ancak AK Parti’nin kongreye gideceği bilgisi kulislere yayıldı. Başbakanlıktan, bugün 11.00’da MYK toplantısının yapılacağı ve Davutoğlu’nun sonrasında açıklama yapacağı duyuruldu. AK Parti tüzüğüne göre Genel Başkanın partiyi kongreye götürme yetkisi bulunuyor. Davutoğlu bu süreçte istifa etmeyecek. Kongrede sadece genel başkan seçimi olacak. MKYK seçilmeyecek. Bu kongre AK Parti’nin 2. Olağanüstü kongresi olacak. İlki de Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Genel Başkan değişiminin yaşandığı 27 Ağustos’ta yaşanmıştı. Davutoğlu’nun genel başkanlığa seçildiği 1. Olağanüstü kongrede de sadece genel başkan seçimi yapılmıştı.

DEĞİŞİM 21 YA DA 28 MAYIS’TA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında 18.00’da başlaması planlanan görüşme 45 dakika gecikmeli başladı. Görüşmenin ardından kongre tarihi için 28 Mayıs öne çıktı. Ancak kulislerde 21 Mayıs’ın da olabileceği konuşuluyor.  Başbakan Davutoğlu’nun olağanüstü kongrede aday olmayacağı ifade edildi.

GEREKİRSE KARADAN GİRERİZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, El Cezire’ye gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Terör örgütü PKK ile gelecekte görüşmelerin tekrar başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine Davutoğlu, PKK’nın 2013 yılında silah bırakma taahhüdünde bulunduğunu ancak daha sonra Suriye’deki gelişmelerden dolayı tavrını değiştirerek terör eylemlerine geri döndüğünü belirtti. Daha önce teröristlerle diyalog kurulmadığını ve şimdi de bunun mümkün olmadığını söyleyen Davutoğlu, “Çözüm Süreci vardı ancak  PKK silahı bırakma ve terör eylemlerinden vazgeçme yönündeki taahhütlerini yerine getirmedi. Şu an Türkiye’de teröre son vermeden bu sürecin yeniden başlaması söz konusu değil” dedi.

Kilis’e roket atmaya devam ettikleri sürece DAEŞ’i hedef alacaklarının da altını çizen Davutoğlu, “Aslında hiçbir ülke Türkiye kadar DAEŞ ile mücadele etmedi” diye konuştu.

DAEŞ’in Türkiye’nin sınırında olmasını istemediklerini ve ılımlı Suriyeli güçleri DAEŞ’e karşı desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Davutoğlu, “Kara güçlerinizi Suriye’ye göndermeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Eğer gerekiyorsa göndereceğiz. Kara güçleri elzem duruma gelirse göndeririz. Kendimizi müdafaa etmek için gerek Türkiye’nin içinde, gerek dışında her türlü tedbiri almaya hazırız. Aslında BM tarafından alınan çok sayıda karar var DAEŞ ile mücadele konusunda. Dolayısıyla gerek nefsi müdafaa gerek DAEŞ ya da diğer terör grupları ile mücadele perspektifinden bu kararlar şimdiden bize meşruiyet sağlıyor. Ancak biz yine de bir uluslararası mutabakatı tercih ederiz”    

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam