Ak Parti Seçim işlerinde yolsuzluk yapıldı

Politika 17 Nisan 2019 12:52
Videoyu Aç Ak Parti Seçim işlerinde yolsuzluk yapıldı
A
a

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz seçim sonuçları ile ilgili, ''Sadece geçersiz oy sayımı ile AK Parti lehine düzeltilen oy 5 bin 594 var. Seçim işleri yolsuzluk yapıldı. Organize usulsüzlük yapıldı, iddiamız kesin.'' ifadelerini kullandı...

 

Ali İhsan Yavuz'dan açıklama: Seçim işlerinde yolsuzluk yapıldı
İstanbul seçimlerine itiraz eden AK Parti, bu sefer seçimin iptali ve yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) dün olağanüstü itirazda bulunmuştu ve konu ile ilgili AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz parti genel merkezinde Ankara Temsilcileri ile bir araya geldi.

''BU İŞİ CHP YAPTI DEMİYORUM AMA...''

Ali İhsan Yavuz açıklamalarda bulundu. Yavuz, ‘'Yalnızca geçersiz oy sayımı ile AK Parti lehine düzeltilen oy 5 bin 594 ve maddi hata düzeltimi bütün oyların sayımı ile ilgili düzeltmeler gerçekleşti. İstanbul'daki tüm sandıklar taban alındığında yalnızca yüzde 10'u sayıldı. Gün gün bu farkta eridi. 2 Nisan tarihinde fark 24 bine inmişti, 5 Nisan tarihinde 18 bine, 8 Nisan tarihinde 15 bine. Bugün de 13 binli rakamlarda. Nasıl bu kadar oy aşağı düşüyor hiçbir şey olmamış gibi? Bir şey oldu kesinlikle. Bizim de kusurumuz vardı ancak ortada kanunun dışına çıkan seçim günü bir takım kanunsuz işlemler yapıldı diyoruz. CHP'nin de bu tavrını anlamıyorum. Bu işi CHP yaptı demiyorum ama CHP'ye de düşen bu kadar kanunsuz işlemi takip etmeli. Bu iş Ekrem İmamoğlu'na yarasın diye yapıldı. Organize usulsüzlük yapıldı. Denetime uygun olmayan bir şeyler oldu. Kamu görevlisi olmayan 19 bin 632 kişi mevcut. 62 bin 560 kamu görevlisi olması gerekirdi. Kamudan ihraç edilenler var. Askeri personel var. Görevden uzaklaştırılanlar var. İşsiz olanlar var çalışma kaydı olmayanlar var'' ifadelerine yer verdi.

''SEÇİM SİSTEMİNE GÜVENİYORUZ''

Organize usulsüzlük yapıldığına dair iddialarının net olduğunu ifade eden Ali İhsan Yavuz, ‘'Seçim sistemine güveniyoruz. Organizasyon bir tezgah var. Bu seçimlerde seçim günü torbalar sandık başkanları tarafından teslim alınır ve o torbalar eğer güvenli değilse kimsenin ne yaptığını kimse bilmiyor. Sayım döküm cetvelinde usulsüzlükler mevcut. Bunlar kasıtlı yapılmış. Sandık tanesi kadar tutanak mevcut 31 bin 280 sayım döküm cetveli mevcut. 2 ile çarpıldığında 62 bin 560 tane oluyor. Torbayı bir açıyorsunuz sayım döküm cetveli yok. Sisteme imzasız mühürsüz girmişler. Keşke CHP bunu sorgulasa, 10 bine yakın sayım döküm cetveli sorunlu çünkü'' şeklinde konuştu.

Ali İhsan Yavuz, aynı zamanda ölü olan ve cezaevinde olan hükümlü kişilerinde seçmen listelerinde yerini aldığını ve buradaki kişilerin oy karşılığının olmadığı, şerhlerinin düşenleri ayırdıklarını ifade etti. Bu duruma YSK'nın bakacağını ifade eden Ali İhsan Yavuz, 4 yerde bu durumun böyle olduğundan bahsetti.

''BU ÖYLE KAYDIRMA İŞLEMİ OLABİLİR Mİ?''

Kayıp oy pusulalarının olduğunu ifade eden Yavuz, ‘'100-150 tane var. Yer yer sandık başkanları gözünü kararttı. Mesela bizim 182 oyumuz CHP'ye yazılmış, CHP'nin 87 oyu Vatan Partisi'ne yazılmış. Bağımsız olan birinin aldığı 1 oy bize yazılmış. Bu öyle kaydırma işlemi olabilir mi? İtiraz ettik tabi sonra düzelttik. O kadar ince bir işçilik yapıyorlar ki…'' ifadelerini kullandı.

24 Haziran seçimleri öncesinde bir kurgu çalışmalarının olduğunu ve bunun bilerek isteyerek yapıldığını belirten Yavuz, ‘'24 Haziran seçimlerinde en fazla bir milletvekili etki edebilirdi. İstanbul'da el değişsin diye hepsini yerel seçime hazırladık. Bunu tek bir yer kurgulamadı. Beyin takımı kimse tüm güçleri birleştirmeyi becermiş. Büyükçekmece'de ne oldu? Bir işçi var, Mehmet Özgür Samanlı isimli. İlçe nüfus müdürlüğünde görevlendiriliyor. Daha sonra 24 Haziran seçimlerinden önce bu şahıs 7 bin 282 kişiyi İstanbul dışından seçmen kaydı yaptırdı diye soruşturması devam ediyor. Askı sürecinde dondurulanlar mevcut. Bu sadece seçmenlerin nakil olması olayı değil. Boş arsaları ev gibi gösteriyorlar. 36 inşaat var 35 sahte adres var.'' şeklinde konuştu.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam