Ak Partinin 11 maddelik seçim manifestosu

Politika 31 Ocak 2019 17:38
Videoyu Aç Ak Partinin 11 maddelik seçim manifestosu
A
a

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin 11 maddelik seçim manifestosunu açıklayacak. AK Partinin yerel seçim sloganı ise ''Memleket işi gönül işi'' olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıdaki konuşması öncesi ise salon dışındaki kalabalığa seslendi.

Erdoğan'ın toplantı öncesi açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

''Bu manifestoyla beraber bu yerel seçimlerin çerçevesini çizmiş olacağız. Yerel seçimlere partimiz Merkez Karar Yönetim Kurulu Merkez Yürütme Kurulu yoğun bir çalışma ile hazırlandı. Bu hazırlıkların sonucunda bu yerel seçimlerde hangi çerçevede neler yapacağız bunların hazırlıklarını bitirdik. Merkezi yönetimde neler yaptığımızı da biliyorsunuz. Eğitimde neler yaptık biliyorsunuz, sağlıkta ulaşımda enerjide neler yaptık neler yapıyoruz? Şimdi 31 Mart yerel seçimdeyiz. İstanbul'dan yola çıkarken bir şey söylemiştik 3Ç demiştik çöp çukur çamur. Çünkü CHP demek çöp demektir çukur demektir çamur demektir. Biz geldik bunları yok ettik modern şehirler meydana getirdik. Dik duruyoruz dikleşmiyoruz.

İstanbul'da Binali Yıldırım ile bu yola devam ediyoruz ve devam edeceğiz. İzmir'de de Nihat Zeybekci kardeşimizle İzmir'i çok farklı bir şehir haline getireceğiz. Ve bütün büyükşehirlerde, illerde, 'Cumhur İttifakı' olarak inşallah yepyeni bir süreç başlatacağız. Bir tarafta zillet ittifakı öbür tarafta 'Cumhur İttifakı.' 'Cumhur İttifakı' ile PKK terör örgütünün kol kola girdiği CHP öbür tarafta malum partilere inşallah 31 Mart'ta gereken dersi vermeye hazır mıyız?''

Erdoğan'ın salonda konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

AK Partinin 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinin ardından şehirlerimizi yönetme anlayışının özünü milletimize vereceğimiz sözler çerçevesinde manifestomuzu sizlerle paylaşmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Bu seçimlerde illerine, ilçelerine, beldelerine hizmet etmek üzere, belediye başkanlığına aday olan ve Cumhur ittifakında olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. AK Partiyi sandıktan açık ara 1.parti olarak çıkaracağınıza inanıyorum. Manifesto metnimize geçiyorum.

Dik duracağız ve dikleşmeyeceğiz. 

İnsan şehirler kurar, yollar köprüler yapar, kıtadan kıtaya uzanır. Ama gönlü ancak bir gönülde suküna erer. Bir gönül misafiri ettiğinde varlığını hisseder. Bir gönlüe girdiğinde kendini bulur. Şehri emanet görmek, almak, ancak gönül sahibi birisi olur. Gönllere girerek olur. işte o zaman gönülden gönüle köprüler kurulur. 

Gönlü taş olanın gönlü taş, gönlü aşk ile dolanın şehri gülistan olur. Böylece insan şehir olur. Gönül tevazudur, kibir değil. Gönül azimdir, gayrettir. Özellikle gönül rahmanın evidir. insan tüm evrenin kalbidir, şehirde tüm bunların mekanıdır. işte bu anlayışla AK Parti olarak şehirlerimize çok büyük önem veriyoruz. Dünyada BM verilere göre nüfusun yüzde 55'i şehirlerde yaşıyor. Şehirlere yaşayan insan sayısı artarken, gelir dağılımı da giderek bozuluyor. Ortak evimizin dünyanın geleceği daha çok tehdit altında. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, etnik, dini ayrımcılık gibi demokrasiye meydan okuyan ülkeler yükselişe geçmiş durumda. Bizim gözümüzde şehirler, kurucularının ve içinde yaşayan insanların adeta aynası gibidir. Yaşadığımız şehirlere de öyle şekil veririz. 

Cumhur İttifakı'nın tanımı, ''Söz konusu vatansa gerisi teferruattır''

Mazisiyle barışık olamayan geleceğini de sağlıklı bir şekilde inşa edemez. Bizler türk siyasi hayatı işte bu çarpıklarla mücadele ederek geçen AK Parti kadroları olarak şehirlerimizin hizmetine koştuk. Eksiklerimiz ve hatalarmız elbette olmuştur. Ancak tüm gücümüzle yeniden çalıştık. Azmettik, gayrettik, çalışıyoruz ve çalışacağız. Şuna inanıyorum, bizimkisi bir aşk hikayesidir. Aşk ise, kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Laf ile aşk olmaz. Ancak sevdiğinizde yok olursanız aşk olur. Şehirlerimizi, mazisiyle barışık ve geleceği kucaklayacak hizmetlere kavuşturmak amacıyla belediyelerde gece gündüz ter döktük. 

''CHP ÇÖPTÜR, CHP ÇUKURDUR, CHP ÇAMURDUR''

AK Parti belediyecilikte çığır açmış milletimizin gönlünde bu hizmetleriyle milletimizin gönlünde kurulmuş bir partidir. Bu ülkenin CHP'den tevaruz ettiği, çöp çukur ve öamurla mücadele diyrek yola çıktık. Çünkü CHP çöptür, CHP çukurdur, CHP çamurdur. Öyle devraldık istanbul'u. Onlardan tamamen arındırdık. Belediye başkanlarımızın önüne çok büyük hedefler koyduk. İstanbul çöp dağlarından temizlendiyse, Ümraniye'deki çöp depolama alanı 39 vatandaşımız orada öldüyse, heralde bunun sorulması gerekirdi. Hesabını ne soran oldu ne hesabı sorulan. Bunları özellikle bilmenizin gereğine vurgu yapmak istiyorum. Ankara'da böyleydi. Buraları teslim aldık İstanbıl, Ankara değşti. Teslim alınmayan yerlerde hala bu sorunlar devam ediyor. İzmir'de su sorunu var. İstanbul'da Ankara'da var mı? Kısa sürede bu sıkıntıların üstesinden geldik. Şehirlerimizi çok ileri hizmet seviyesine kavuşturduk. Her şehrimizin bölgesinin ülkemizin ve dünyanın önemli bir marka haline gelmesi halinde milletimizin karşısına çıktık. İstanbul dünyanın en temiz şehri olarak kayıtlara geçti. Altyapıdan çevre sorunlarına kadar her yapıdan daha iyi işleri ortaya geçirdik. Türkiye'nin gündemi değiştikçe, 2014 seçimlerinde daima millet daima hizmet dedik.  Böylece her türlü vesayet, darbe ve saldırılara karşı, ülkemizin istiklaline ve istikbaline göz dikenlere karşı 15 Temmuzda olduğu gibi milletimizde mücadele ederken yine en önde olduk. Tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyerek, gönül belediyeciliği sözüyle milletimizin önüne çıkıyoruz.

Hedefizimiz tüm dertleri ile önce milletimizin gönlünü kazanmak, ardından sandıkta oyunu almaktır. Şehirlerimizi geleceğe hazırlayacak yeni projeler geliştiriyoruz. Bakanlıklarımızdan en küçük birimlerimize kadar, şehirlerimizle iligili tüm planları, projeleri hizmetleri bu strateji üzerinden takip edeceğiz.

AK Parti belediyelerimizin daha yakından takibi için benzer bir sistemi genel merkezimizde faaliyete geçireceğiz. Plansız şehirleşmenin kökünü kuruttuğumuz gibi, denetimsiz işlevsiz planlamayı da ortadan kaldıracağız.

Türkiye'yi bugüne kadar ki uygulamarın ötesinde bir şehircilik vizyonuyla buluşturuyoruz. Medeniyet ve kültürle yoğurulmuş bir hizmetle buluşturacağız. Efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz. 

Başarının ölçüsü olmaktan çıkmıştır. Artık ölçü bunların üzerine hangi hizmetleri koyabildiğiniz özellikle gönül belediyeciliğinde ne kadar yol katetebildiğinizdir. Herhangi bir kesime yada kişiye değil sadece milletine hizmet edecek başkanlarla yönetilecektir.

AK Parti olarak, belediyecilik anlayışımızı 11 Başlık altında özetliyoruz. 

1.Şehir planları: 1 numara. İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine geçit vermeyeceğiz. Zorunlu hallerde yapılması gereken plan değişikliklerini ilgili süreçleri de halkın gözetiminde yürüteceğiz. Milletimizin hayat kalitesini arttırmayan hiçbir işe vakit ve kaynak ayırmayacağız. Şehirlerimizi çekim merkezi haline getirecek projelere önem ve öncelik vereceğiz.

2.Altyapı ve ulaşım: Bu konu çözülmeden şehirlerimizi, şehir haline getirebileceğimize inanmıyoruz. Tamamen altyapı sorunu çözülmemiş hiçbir şehirimizi bırakmayacağız. Toplu taşıma projelerini hızlandırıp yaygınlaştırarak, şehirlerde yaşayan insanlarımızı trafikte boğulmaktan kurtaracağız. Sokaklardaki araç istilasına son verip, kaldırımları yayaların hizmetine sunacağız.

3.Kentsel dönüşüm: Şehirlerimizi hem depremden hem çarpık kentleşmeden kurtarmak için geliştireceğiz. Alan bazlı kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Fiziki dönüşümü kültürel, ekonmik ve sosyal döünüm için yepyeni bir anlayışla bakacağız.

4.Benzersiz şehirler: hedefimiz doğrultusunda her şehrin iklim dokusuna büyüme gelişnesine göre başlayacağız. Her bir ilin kendi hikayesi olan şehirlerimizn, estetik değeri olmayan kesinlikle izin vermeyceğiz.Tarihi yapıları, şehrin günlük yapılarını gelecek nesillere bırakcacağız. Şehirlerimizin kadınlardan çocuklara, engellilerden sporculara herkese dokunacak mekanlarla donatılmasını sağlayacağız.

5.Akıllı Şehirler: Şehircilikte yeni ufuk açacağız. Tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz. Mobil teknolojılerin böylesine değiştiği dönemde türkiye bu yarışta geri kalmayacak. 

6.Çevreye saygılı şehirler: Canlı veya cansız tüm varlıklarla uyum içinde bir hayat sürmeyi sağlayacağız. Millet bahçelerini her şehrimizde yanygnlaştıracağız. Tabiat kaynaklarının sonsuz olmadığının bilinciyle, atıklarında çevreye kirletmesine karşı olacağız.

7.Sosyal belediyecilik: Bu anlayışımızı tüm mağdur ve mazlumlarla bilrikte, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza hizmet alanında genişleteceğiz. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Sessizlerin sesi olacağız. Belediyecilik anlayışını buraya oturtacağız. Aile yaşam merkezleri, kültür sanat merkezleri, engelli ve yaşlı merkezleri en küçük yerlere götürmeye devam edeceğiz.

8: Yatay Şehirleşme: Gönüllerimize hitap eden mekanlar bütünü olan şehirlerimizi toprakla daha çok buluşan böyle bir yaşamı komşuluk ilişkisini canlı tutuan bu modelle geliştireceğiz.Her şehrimizde pilot uygulamayla başlayıp zaman içinde genişleterek yatay şehirleşmeyi genişleyeceğiz. 

9.Halkla birlikte yönetim: Belediye faaliyetlerilye ilgili kararlara özellikle muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarını bilhassa sağlayacağız. Belediyelerimizden hizmet alan vatandaşlarımız için şehirli hakları bildirgesi yayınlayacağız. Belediye emclisi toplantılarının, ihalelerin herkese açık şekilde yapılmasını sağlayacağoz

10.Tasarruf ve şeffaflık: Belediye bütçesine giren her kuruşta, herkesin hakkı olduğunu aklımızdan çıkarmayacağız. Her faaliyetimizi en başından en sonuna kadar milletimizin gözü önünde her belgeye erişimle beraber yöneteceğiz. Hukuka aykırı davranan kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

11.Değer üreten şehirler: Şehirlerdeki insanlarımızın temel beklentilerini her alanda hayat kalitesini yükseltmek olarak özetleyebilriiz. Şehirlerimizin gayrimenkul rantıyla değil, geleceğe medeniyet mirası olarak bırakabileeğimiz, iyilik, merhamet, kültür sanat eseri mirasıyla eserler bırakacağız.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam