AK Parti Bayram Sonrası Listedeki Adaylarını Açıklıyor

Politika 26 Temmuz 2013 09:53
A
a

AK Parti Büyükşehirlerde seçim kampanyaların daha etkin olması için, Ramazan Bayramı'nın hemen ardından başkan adaylarını kamuoyuna duyuracak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin provası olarak gördüğü mahalli seçimlere sıkı hazırlanıyor. Halkın mahalli idarelerden beklentileri ve istedikleri isimler konusunda il il üç farklı araştırma ile saha taranırken, kamuoyu liderlerinin de kanaati alınacak.


AK Parti teşkilatı ile temayül yoklamasının yanı sıra il milletvekillerinin de muhtemel adaylar konusunda görüşleri alınacak. Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca hazırlanan çalışmalar daha sonra Başbakan RecepTayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak partinin en üst karar organı MKYK ve MYK'da değerlendirilerek son karar verilecek.
 
Edinilen bilgilere göre; AK Parti, Ramazan Bayramı sonrasında Ağustos ayı içinde adaylarını kamuoyuna açıklamaya başlayacak. Belediye başkan adaylarının erken açıklanmasına gerekçe olarak; geçtiğimiz aylarda yasalaşan büyükşehir düzenlemesi gösteriliyor. Yeni büyükşehir yasası ile birlikte Kahramanmaraş'ta 2014'teki Yerel Seçimlere Büyükşehir olarak girecek. Parti içinde yapılan değerlendirmelerde bu düzenleme ile belediye sınırlarının il sınırlarına genişlediği, kampanyaların daha etkin olabilmesi için de adayların erken açıklanması gerektiği üzerinde duruluyor. Milletvekilleri ile teşkilatların da talebinin adayların erken açıklanması yönünde olduğu belirtiliyor.


Bu arada; üç dönem kuralı yüzünden bazı bakanların kamuoyundaki beklenti doğrultusunda büyükşehir belediye başkanlıklarına kaydırılması durumunda; mini kabine revizyonu gündeme gelebilecek.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam