AK PARTİ Çorum Kent Ekonomi Forumu düzenledi

Ekonomi 7 Mayıs 2013 08:18
A
a

Programla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, “Çorum’un ekonomik fotoğrafını çekerek yol haritasını belirleyeceğiz” dedi.

Organizasyon hazırlıkları kapsamında dün Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret eden Ahmet Sami Ceylan, programın bir parti etkinliği olmayıp iş dünyasıyla istişare amacı taşıdığını söyledi.



 

Moderatörlüğünü Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Said Döven’in yapacağı foruma yaklaşık 70 sanayici ve işadamının katılacağını belirten Ceylan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 

‘EKONOMİK POTANSİYEL MERCEK ALTINA ALINACAK’

 

“21. yüzyıl ekonomide rekabet yüzyılı olarak dikkat çekiyor. Bu rekabetin temelini de kent ekonomileri oluşturuyor. Her kent kendi özyeteneklerini keşfederek, sürdürülebilir bir kalkınma stratejisiyle diğer kentlerden farkını ortaya koymak durumunda. Bu çerçevede AK Parti 81 ilde ‘Kent Ekonomileri Forumu’ adı altında sivil nitelikli ve istişareye dayanan bir inisiyatif başlattı.

 

Kent Ekonomileri Forumu, Çorum’daki kanaat önderlerinin son derece önemli görüşlerini almak üzere düzenleniyor.

 

11 Mayıs 2013 tarihinde, Çorum ekonomisine ivme kazandıracağına inandığımız ‘Kent Ekonomileri Forumu’nu düzenleyeceğiz. Bu forumda yapılacak tartışmalardan ortaya çıkacak görüşlerin ve önelerin doğrudan ve hızlı bir biçimde karar alma mekanizmalarına iletilmesini hedefliyoruz. Organizasyonun, Çorum’un ekonomik vizyoyuna ve politik karar alıcılara katkı sağlayacağına inanıyoruz.

 

SONUÇ BİLDİRGESİ BAKANLIKLARA

 

Hitit Üniversitesi’nin katkıları ile gerçekleştireceğimiz forumda alınan kararlar sonuç bildirgesi haline getirilerek Ekonomi, Çalışma ve Kalkınma Bakanlıkları’na gönderilecek.

 

Çorum’un ekonomik potansiyelini ortaya çıkaracak olan forumun, marka kent imajına da önemli katkıları olacak.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un talimatıyla gerçekleştirilen organizasyonda Çorum’un 10 yıllık ekonomik gidişatı ve hükûmet politikaları da masaya yatırılacak.

 

Siyasi bir faaliyet olmayan Kent Ekonomi Forumu’na diğer partilerin yöneticileri de davet edeceğiz. Şehrimizin tüm renklerini bir araya getirecek olan forumla Çorum’u sanayisi ve ticari potansiyeli ile daha ileri taşımayı amaçlıyoruz.”

 

ALKAN: ‘ÇÖZÜM AKADEMİK BAKIŞLA MÜMKÜN’

 

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kentlerin problemlerinin çözümünde akademik bakış açısının önemli rol oynadığını söyledi.

 

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve beraberindeki parti yöneticilerini kabulünde konuşan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitelerin şehirle entegrasyonundan somut sonuçlar ortaya çıktığını kaydetti.

 

Güçlü ekonomilerin arkasında çok güçlü Ar-Ge faaliyetlerinin bulunduğuna işaret eden Alkan, üniversitelerin bu açıdan önemli bir yer teşkil ettiğini ifade etti.

 

Üniversitenin ilgi alanına giren Çorum’a dair her mecrada göreve hazır olduklarını vurgulayan Alkan, HBilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarları’nın temelinin ilerleyen günlerde atılacağını sözlerine ekledi.








kaynak
.www.hakimiyet.net

 

Kaynak : www.hakimiyet.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam