Almanlar Erdoğan'ın çok güçlü bir karizması karşısında şaşkınlar

Güncel 29 Ağustos 2014 08:00
Videoyu Aç Almanlar Erdoğan'ın çok güçlü bir karizması karşısında şaşkınlar
A
a

Dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak yemin ederek göreve başlamasına geniş yer ayırdı.

Alman Bild gazetesi, internet sitesinde yer verdiği "Yeni Cumhurbaşkanının başarısının sırrı: Neden Türkler Erdoğan'ı bir pop star gibi coşkuyla karşılıyor" başlıklı haberde, 11 yıldır iktidarda olan Erdoğan'ın, ortaya atılan iddia ve suçlamalara karşın ilk turda büyük bir çoğunlukla seçilmeyi başardığını kaydetti. Haberde, "Birçok uzmana göre Erdoğan'ın çok güçlü bir karizması bulunuyor ve halkın içinden biri olarak görülüyor" değerlendirmesine yer verildi.

Gazete, Erdoğan'ın asıl büyük başarısının ekonomi alanında olduğunu, Avrupa krizdeyken Türk ekonomisinin büyüdüğünü, Erdoğan'ın iktidarı döneminde kişi başı gelirin 3 kat arttığını yazdı. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni görevinde sembolik rolde kalmayıp, ülkenin kaderini belirlemeye devam etme arzusunda olduğunu belirtirken, Erdoğan'ın başkanlık sistemini getirebilmesi için AK Parti'nin gelecek seçimlerde anayasayı değiştirebilecek çoğunluğa ulaşmasının gerektiği kaydedildi.

Frankfurter Rundschau gazetesi, "Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak yemin etti" başlıklı haberinde, Erdoğan'ın yeni Cumhurbaşkanı olduğu, eski Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da yeni Başbakan olarak görevlendirileceğini belirtiyor.

"Erdoğan, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak yemin etti" başlığını kullanan Spiegel Online internet sitesi de Erdoğan'ın resmi olarak yeni cumhurbaşkanı olduğunu, daha sonra Davutoğlu'nu yeni Başbakan olarak atayacağını belirterek, muhalefetin yemin törenini boykot ettiğini yazdı.

Focus dergisinin internet sitesinde yer alan haberde ise Başbakan Erdoğan'ın yemin töreninde CHP milletvekillerinin salonu terk ettiğini, 2003'ten beri Türkiye'yi idare eden Erdoğan'ın, en üst devlet makamına geçiş yaptığı ifade edildi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam