ALTAY TANKINI GELİN ÇORUM'DA YAPALIM

ÇORUM 31 Ekim 2017 21:53
Videoyu Aç ALTAY TANKINI  GELİN ÇORUM'DA YAPALIM
A
a

BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, ülkenin güçlü olması için iki sektörde güçlü olunması gerektiğini bunlardan birinin savunma sanayi diğerinin medya olduğunu ifade ederek, Çorumlu sanayicilere birlikte savunma sanayine destek vermeye çağırdı...

BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, ülkenin güçlü olması için iki sektörde güçlü olunması gerektiğini bunlardan birinin savunma sanayi diğerinin medya olduğunu ifade ederek, Çorumlu sanayicilere birlikte savunma sanayine destek vermeye çağırdı.

GELİN ALTAY TANKI ÇORUMLA YAPALIM

TSO Meclis Toplantısı’na katılan ve burada yaptığı konuşmada bir askeri aracın binlerce parçadan oluştuğunu ve askeri araçlarda milli üretime geçilmesi yönünde çalışmaların başladığını kaydeden Sancak, Çorum’un savunma sanayinde söz sahibi olabileceğini dile getirdi. Ekonomik açıdan savunma sanayinin geleceğinin çok parlak olduğunu anlatan Sancak, Savunma sanayi konusunda açılan ihalelerden bazılarını kendi şirketinin kazandığını belirten Ethem Sancak, 5 yıl içinde Altay tankının yerli üretim olarak imal edilmesinin istendiğini bunun 3 yıl içinde Çorumlu sanayicilerin de katkıları ile yapılabileceğini söyledi.

Çorumlu sanayicileri fabrikasını ziyarete çağıran Sancak, “Gelin fabrikamızı ziyaret edin. İncelemenizi yapın ve yapabileceğinize emin olduğunuz parçaları sizler yapın. Benim tek isteğim bu araçların üzerine basılacak olan BMC damgası” dedi.

ETHEM SANCAK’TAN ÇORUM’A BÜYÜK IŞIK

Bir tank için 28 bin adet parçayı bir araya getirmek gerekiyor. Zırhlı personel taşıyıcı Kirpi ise 7 bin parçadan oluşuyor. Çorumlu’nun sanayi alanındaki birikimini biliyorum. Buyurun beraber çalışalım ve savunma sanayi alanındaki ihtiyaçları birlikte karşılayalım. Çorumlu sanayiciler gelsinler, tedarik ettiğimiz parçaları anlatalım. Talep ettiklerimizi üretin. Tek isteğimiz yapılacak aracın üzerinde BMC logosunu takılması. Sizler de keşke bu yolda ilerleseniz. Şu an savunma sanayisinde millileşme oranı yüzde 65’e kadar çıktı. BMC olarak yerli ve yabancı 300 mühendisten oluşan  bir ekibimiz var. Teknolojimiz çok üstün, fiyatlarımız ehven ve bu alanda iddialıyız. Üretilecek tankın en az yüzde 85’inin yerli olması hedefleniyor. Tank motoru üretim çalışmalarına başladık. 3 yıl içinde yüzde yüz yerli tankı yapıp Türk Silahlı Kuvvetleri ve mazlum milletlerin kullanımına sunacağız. Gelin bu işi birlikte yapalım. Savunma sanayisi alanında Çorumlu işadamlarımızın katılımıyla bir mühendislik çalışması ve toplantı yapalım. Savunma sanayisi sektöründe Çorum yan sanayi olabilir. Zira, Çorum’da fabrika yapan fabrikalar var.” dedi.

 

Kaynak : kanal19tv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam