Altın yatırımcılar bu habere dikkat

Ekonomi 30 Temmuz 2014 19:42
Videoyu Aç Altın yatırımcılar bu habere  dikkat
A
a

ABD ekonomik büyümesinin hız kazandığına yönelik işaretlerin güvenli liman altına talebi düşürmesi ile aylık kayba hazırlanıyor.

Altın, 1 haftanın en düşüğüne yakın seviyedenişlem görürken, ABDekonomik büyümesinin hızkazandığına yönelik işaretler güvenli limanaltına talebi düşürdü. Ukrayna ve Gazze’deki tansiyon artması ile altınaylık kayba hazırlanıyor.
 
Spot altın, Singapur saati ile ons başına 1,299.95dolardan işlem gördü. Dün ise 1,296.27 dolar ile Bloomberg verilerine göre, 25 Temmuz’dan bu yana en düşük seviyeden işlem gördü. Metal, ABD faiz oranlarının yükselebileceği görünümü bu ay yüzde 2.1 gerilerken, Standard & Poor’s Endeksi tüm zamanların en yüksekseviyesine ulaştı.
 
Fed bugün iki günlük toplantısını sonlandırırken, Fed yetkilerinin altıncı kez tahvil alım programında azaltıma gitmesi bekleniyor. Dün açıklanan veri, ABD tüketici güveninin 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını gösterdi. Fed Başkanı Janet Yellen, iş gücü piyasanın  beklentilerden daha hızlı şekilde toparlanmaya devam etmesi durumunda, faiz oranlarındaki artışın tahmin edilenden daha önce gerçekleşebileceği açıklamasında bulunmuştu.
 
Aralık vadeli altının ons başına fiyatı, New York Comex’te 1,301.40 dolardan işlem görürken, dün 1,300.50 dolarişlem gördü. Gümüş, ons başına 20.5760 dolar işlemgörmesinin ardından, 20.6065 dolardan alıcı bulurken buay düşüşe hazırlanıyor. Platin, dün 1,479.50 dolar iken, bugün ons başına 1,482.90 dolar seviyesinde ve 4 aydan bu yana ilk defa aylık düşüşe ilerliyor. Paladyum, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 881.70 dolardan işlem görüyor ve 2011’den bu yana en uzun süreli olan 6 aylık kazancailerliyor.
 
GÜNCEL ALTIN FİYATLARI
 
 

Kaynak : www,hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam