Amasya'da başlayan FETÖ operasyonu Çorum’a uzandı

ÇORUM 27 Eylül 2016 20:26
Videoyu Aç Amasya'da başlayan FETÖ operasyonu Çorum’a uzandı
A
a

Edinilen bilgilere göre, Çorum’da 15 emniyet müdürü, 2 emniyet amiri, 3 komiser, 4 komiser yardımcısı ve 43 polisin tutuklandığı öğrenilirken, 3 emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 4 komiser yardımcısı, 50 polis hakkında kontrol kararı alındığı öğrenildi.​

Amasya merkezli başlatılan operasyon Çorum’a uzandı.

Çorum Cumhuriyet Savcılığı tarafından FETÖ soruşturması kapsamında 113 polis memuru hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Çorum merkez ve ilçelerde dahil olmak üzere şu ana kadar 50’nin üzerinde polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan polislerin arasında görev başında olanların da bulunduğu öğrenildi.​

Çorum’da FETÖ soruşturması kapsamında 106 polis hakkında gözaltı kararı çıktı.


ÇORUM MERKEZLİ 22 İLDE FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA 133 POLİS HAKKINDA GÖZALTI KARARI ÇIKTI. (M. MUTTALİP YALÇIN/ÇORUM-İHA)

Amasya merkezli aynı anda başlatılan ve 9 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’na yönelik olarak sürdürülen soruşturma kapsamında, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 20 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak, silahlı FETÖ/PDY terör örgütüne Finans Sağlamak ve Kamu Kurumu aleyhine dolandırıcılık yapmak suçlamalarıyla; Amasya, Ankara, Kayseri, Konya, Samsun,  İzmir, Çorum, Sivas ve Ordu’da  olmak üzere toplam 37 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Amasya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri tarafından yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında şimdiye kadar 20 kişi gözaltına alındı.

Çorum’da 15 emniyet müdürü, 2 emniyet amiri, 3 komiser, 4 komiser yardımcısı ve 43 polisin tutuklandığı öğrenilirken, 3 emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 4 komiser yardımcısı, 50 polis hakkında kontrol kararı alındığı öğrenildi.​

Gözaltına alınan polis memurları sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Adreslerinde bulunamayanlar için ise arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

 

Kaynak : Anadolu Ajansı
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam