ANAÇ; "Bayrağımızla Müsemma İstiklal Marşımız asla taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgimizdir"

ÇORUM 12 Mart 2016 11:12
Videoyu Aç ANAÇ; "Bayrağımızla Müsemma  İstiklal Marşımız asla taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgimizdir"
A
a

Ak Parti Çorum Merkez  İlçe Başkanı Av.Yaşar Anaç  ülkemizin bağımsızlığının Ruhu olan İstiklal Marşımızın kabulü sayılan bu günde kutlama mesajı yayınladı. Bayrak; O ülkenin bağımsızlığını ve varlığını temsil eder.Marş; O ülkenin hürriyetini temsil eder.

 Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy kahramanlık destanlarıyla dolu bu süreci en güzel duygularla kaleme aldı.12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yazılan bu ölümsüz eseri TBMM defalarca ayakta okundu ve alkışlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümünde açıklamalarda bulunan Ak Parti Merkez  İlçe Başkanı Yaşar Anaç “Milli şairimizin de dediği gibi ‘O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak.’ Mısraları Türk Milletinin bağımsızlıktan asla taviz verilmeyeceğinin kırmızı çizgisidir.

Türk bayrağında yer alan hilalin 'İslam' anlamına geldiğini, bayrakta yer alan 5 köşeli ay-yıldızın da 'İslamın 5 şartı'nı simgelemektedir. Bayrak; O ülkenin bağımsızlığını ve varlığını temsil eder.Marş; O ülkenin hürriyetini temsil eder.

Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşı’nda anlamını bulan mücadelenin şuuruna vararak atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır.

“Milletin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhu en derin ve gerçek anlamıyla rahmetli Mehmet Akif Ersoy’un mısralarında ifade bulmuştur. İstiklal Marşımızın kabulünün 95’inci yıl dönümünü kutluyor, bu vesileyle milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam