Ankara Barosu yöneticilerine soruşturma başlatıldı

Asayiş haber 27 Nisan 2020 15:31
Videoyu Aç Ankara Barosu yöneticilerine soruşturma başlatıldı
A
a

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklama nedeniyle Ankara Barosu hakkında, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçlamasıyla re'sen soruşturma başlattı...


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu yöneticileri ile ilgili 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama' suçundan soruşturma açtı.

unnamed_2

Başsavcılık yapılan yazılı açıklamada, baronun dün 'Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın İnsanlığın Bir Kesimini Nefretle Aşağılayıp Kitlelere Hedef Gösterdiği Konuşmasıyla İlgili Basın Açıklaması' başlığı ile açıklama yaptığı belirtilerek, açıklamadan dolayı baro yöneticileri hakkında (TCK) 216/3 madde çerçevesinde, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan soruşturma açıldığı duyuruldu.

Adalet Bakanı Gül: Esefle kınıyorum

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de konuyla ilgili, "Diyanet İşleri Bakanı Erbaş'ın cuma hutbesinde ifade ettiği dini hükümler nedeniyle Ankara Barosu'nun rahatsızlığını ifade eden ve haddi zorlayan açıklamasını esefle karşılıyorum. Dini inanç, vicdan ve kanaat hürriyetinin herkes gibi din adamı tarafından da kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. Üstelik bu din adamı, anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri'nin başı olarak görev yapmaktadır. Bu topraklarda her kökten, her inanıştan insan, yüz yıllardır barış ve kardeşlik içinde yaşamış ve yaşamaya devam edecektir. Erbaş Hocamızın hitabında birlikteliğe kasteden hiçbir ifadesi, iması yoktur. Ankara Barosu'nun bu açıklamalara yönelik yakıştırmaları bizi bir arada tutan değerlerle uyuşmamaktadır. Bu talihsiz açıklama zihinlerinde bulunan faşist refleksi bir defa daha ifşa etmiştir. Böylesi tek tipçi, ötekileştirici yaklaşımlar, hukuki dayanaktan yoksundur. Baronun ifade ettiği hususların köklü hukuk kurumuna yakışmadığını düşünerek açıklamayı esefle kınıyorum" dedi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam