Ankara'da iki terörist kendilerini patlattı

Asayiş haber 8 Ekim 2016 09:42
Videoyu Aç Ankara'da iki terörist kendilerini patlattı
A
a

Ankara Valisi Ercan Topaca'dan ilk açıklama: Ankara'da, bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı.

Ankara Valisi Ercan Topaca canlı bombaların kendilerini pattığı yere giderek basın mensuplarına son durumu aktardı.
Ankara Valisi Ercan Topaca'dan ilk açıklama
 

Ankara'da Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki 2 terörist, düzenlenen operasyonda polisin 'teslim ol' çağrısı üzerine kendilerini patlattı.

"ARACA TÜRKİYE BAYRAĞI ASMIŞLAR"

Araca Türkiye bayrağı asmışlar, kendilerini kamufle etmeye çalışmışlar. Henüz örgüt bağlantısı net değil ama elde ettiğimiz bilgiler Harun'un PKK bağlantılı olma ihtimali yüksek. Olayın yapılma ve planlanma şekli olarak PKK işaret ediliyor"

Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde sıkıştırılan teröristler, polisin "teslim ol" çağrısı üzerine araçtaki bombayı patlatarak intihar etti.

Kendini patlatan 2 teröristin Harun Arslan, Mahide Ateş olduğu belirtildi. Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde, 2 teröristin bombalı araç ile eylem hazırlığı yaptıklarını tespit etti.

Ankara Valisi Ercan Topaca canlı bombaların kendilerini patlattığı yere giderek son durumu aktardı.

Vali Ercan, "Diyarbakır'da yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölge üzerinde dün gelen bir ihbar üzerine yoğunlaşıldı. Sabaha karşı bu mahalleye gelinerek kendilerine teslim olmaları yönünde arkadaşlarımızın ikazları oldu. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar.

Bir kimlik bulduk Bingöl doğumlu Harun Arslan. Harun Arslan'ın Diyarbakır'da bir süredir ortalıkta görünmediği yönünde istihbarat alınmıştı. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ama henüz onun kimliği tespit edilmiş değil. Arkadaşlarımız 3. bir kişiden şüpheleniyor ama henüz net değil.

Yapılan incelemerde 200 kilogram amonyumnitrat olduğunu ve plastik patlayıcılar olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımız alanda yoğun bir çalışmayı devam ettiriyorlar. Bunların amacı neresiydi, nereyi patlatmak istiyorlardı orası çok kesin değil.

Araca Türk bayrağı asmışlar, kendilerini kamufle etmeye çalışmışlar. Henüz örgüt bağlantısı net değil ama elde ettiğimiz bilgiler Harun'un PKK bağlantılı olma ihtimali yüksek. Olayın yapılma ve planlanma şekli olarak PKK işaret ediliyor" dedi.

Kaynak : Haber10.com/ Anadolu Ajansı
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam