Artık HES koduyla Seyahat edilecek

Asayiş haber 20 Mayıs 2020 18:27
Videoyu Aç Artık HES koduyla Seyahat edilecek
A
a

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Tüm ulaşım süreçlerinde HES kodu alınacak. HES Kodu nasıl alınır haberimizin detayında...


Bakan Koca: Tüm ulaşım süreçlerinde HES kodu alınacak
 

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları şöyle:

Yeni vaka sayısı bin altına düştüğünde bu rakam nihai başarının fişeği olacaktır.

Dünya virüsten tam olarak kurtulacağımız tarihi bilemiyor. Uzmanlar varsayımda bulunamıyor. İnsan organizmasını istila eden son virüsün ne zaman etkisiz hale getirileceğini bilmek mümkün değil.

Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak daha özgür olabiliriz, bayram günleri virüsün tekrar yayılma günleri olmamalı. Bayram kutlamalarını ziyaretlerle yapmayalım. Kontrollü sosyal hayat herkesin katkısı ve çabasıyla olacak.

Hala binlerce sağlık personelimizin evlerine döndüklerinde çocuklarına sarılamadıklarını unutmayın. Çilesiz tedbir olmaz, yeri geliyor çileye katlanıyoruz. Ev hayattır, ev hastalığa karşı hayat olmayı sürdürecektir.

Risk hala dolaşımdadır. Yeni hasta sayısının azalması güvence değil, sokağa maskesiz çıkılmamalı, sosyal mesafe kuralına uymamız gerekli.

20 Mayıs'tan sonra iş yerlerinin girişinde kuralları gösteren afişlerle karşılaşacaksınız.  Bilim Kurulumuz kapalı olup ancak bu normalleşme süreci takvimi için rehberler hazırlamaktadır. Geçen haftaki buluşmamızda kontrollü sosyal hayatı kolaylaştıracak mobil uygulamadan söz ettim. Şimdiden kullanıcı sayısı 10 milyonu aşan uygulama, rehberiniz olacak. Anında tedbir alabileceksiniz. Mobil uygulamanın çok önemli fonksiyonu da, bireylerin risk taşıyıp taşımadığını bu uygulamayla gösterebilecek.

Uçaklarda seyahat ederken bizlerden risk taşıyıp taşımadığımızı bildirmemiz istenecek. Bu uygulamaya önce şehirlerarası ulaşımda geçiyoruz. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapacaksınız.

Tüm ulaşım süreçlerinde Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES kodu olacak. HES kodları kişiye özel üretilmiş tekil kodlardan oluşuyor. Kod ile kimse TC numarası gibi kişisel verilerini paylaşmak zorunda kalmayacak.

Bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama ile gösterecek.

HES KODU ALINACAK , NASIL ALINIR ?

Mobil uygulama üzerinden alınacak kodla seyahat yapılabilecek. Sonra bir yolcuya hastalık bulaştırırsa, takibi kolayca yapılabilecek. Herkese özel bir kod olacak. Önümüzdeki günlerde HES kodunun yaygın kullanılması hayatımızı kolaylaştıracak. 


Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam